plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obľúbený recept na pečené rebierka: Keď sa dajú na stôl, všetci si oblizujú prsty!

Vyskúšajte tento obľúbený recept na pečené rebierka podľa postupu z youtube a budete sa zalizovať.

Špecialita, ktorou potešíte hostí, aj rodinu!

 

 

Potrebujeme:

6 veľkých rebier

5 PL sójovej omáčky

1 PL horčice

1 PL francúzskej horčice

2 PL kečupu

1 PL medu

čierne mleté korenie

Ďalej:

 

 

6 zemiakov

soľ

4 PL kyslej smotany

kôpor

2 strúčiky cesnaku

rastlinný olej

Postup:

Rebrá vcelku si rozdelíme na menšie kusy a do misky si nalejeme sójovú omáčku, horčicu, francúzsku horčicu, kečup, med.

 

 

Všetko dobre premiešame a v tejto marináde dobre obalíme každý kus rebra. 

Potom misu s rebrami prikryjeme potravinárskou fóliou.

Takto necháme marinovať 20 – 30 minút. 

 

 

Pripravíme si zemiaky:

Do hrnca s vodou dáme umyté zemiaky v šupke.

Osolíme a uvaríme do mäkka. 

 

 

Do samostatnej misky si dáme smotanu.

Pridáme nadrobno nasekaný kôpor, nahrubo nastrúhaný syr a prelisovaný cesnak.

Dobre premiešame.

 

 

Uvarené zemiaky pokrájame na hrubšie kolieska aj so šupkou.

Naukladáme ich do vymasteného pekáča a navrstvíme na ne pripravenú smotanovú zmes. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 10 – 12 minút. 

 

 

Druhý pekáč si vymastíme.

Uložíme naň vedľa seba rebierka a polejeme ich zvyškom marinády. 

Následne rebierka prikryjeme vlhkým papierom na pečenie, alobalom.

Takto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 220 °C asi 40 minút. 

 

 

Hotovo.

Pečené rebierka servírujeme s pečenými zemiakmi. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes