Vynikajúce jedlo s lahodnou paradajkovou omáčkou, obohatené aromatickou príchuťou cibule, cesnaku, mrkvy a zeleru.
Skutočne potešenie (nielen) pre všetkých milovníkov cestovín.
Výnimočný recept na lahodné cestoviny z youtube kanála einfaches Kochen.
Potrebujeme:
olivový olej
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 stonky zeleru
1 mrkvu
400 g mletého hovädzieho mäsa
1 ČL sušeného oregana
1 PL paradajkovej pasty
200 g konzervovaných rajčín (1 šálku)
300 g penne cestovín
500 g kuracieho vývaru (2 a 1/2 šálky)
soľ
čierne korenie
hrsť čerstvej bazalky
Postup:
Na panvicu nalejeme olivový olej.
Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a smažíme do zlatista.
Strúčiky cesnaku rozdrvíme a na drobno nasekáme.
Pridáme na panvicu a premiešame.
Potom pridáme na menšie plátky nakrájaný zeler a zamiešame.
Pridáme nastrúhanú mrkvu a premiešame.
Ďalej pridáme mleté mäso a všetko spolu zamiešame.
Dochutíme oreganom, paradajkovou pastou a počas smaženia dobre premiešame.
Do zmesi pridáme paradajky.
Pridáme penne cestoviny.
Nalejeme vývar.
Prekryjeme pokrievkou a varíme 15 minút.
Po uvarení dochutíme čerstvou bazalkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU