plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obľúbený recept na cestoviny mojich detí: Pripravujem ich každý víkend!

Vynikajúce jedlo s lahodnou paradajkovou omáčkou, obohatené aromatickou príchuťou cibule, cesnaku, mrkvy a zeleru.

Skutočne potešenie (nielen) pre všetkých milovníkov cestovín.

 

 

Výnimočný recept na lahodné cestoviny z youtube kanála einfaches Kochen.

Potrebujeme:

olivový olej

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

2 stonky zeleru

1 mrkvu

400 g mletého hovädzieho mäsa

1 ČL sušeného oregana

1 PL paradajkovej pasty

200 g konzervovaných rajčín (1 šálku)

300 g penne cestovín

500 g kuracieho vývaru (2 a 1/2 šálky)

soľ

čierne korenie

hrsť čerstvej bazalky

 

 

Postup:

Na panvicu nalejeme olivový olej.

Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a smažíme do zlatista.

 

 

Strúčiky cesnaku rozdrvíme a na drobno nasekáme.

Pridáme na panvicu a premiešame.

 

 

Potom pridáme na menšie plátky nakrájaný zeler a zamiešame.

Pridáme nastrúhanú mrkvu a premiešame.

 

 

Ďalej pridáme mleté mäso a všetko spolu zamiešame.

Dochutíme oreganom, paradajkovou pastou a počas smaženia dobre premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme paradajky.

Pridáme penne cestoviny.

 

 

Nalejeme vývar.

Prekryjeme pokrievkou a varíme 15 minút.

 

 

Po uvarení dochutíme čerstvou bazalkou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes