Najlepší nápad, ako spracovať zvyšné bielky: Obľúbené ŠTAFETKY s kávovým krémom – dokonalá chuť!

Výborný tip na vianočné pečenie. Ak vám zvýšili bielky, toto je najlepší nápad, ako ich využiť!

Potrebujeme:

Na cesto:

4 lyžice hladkej múky
100 g Kr. cukru
50 g mletých vlašských orechov
4 ks bielky
štipka soli
Na krém:
80 g masla
3 lyžice práškového cukru
3 lyžice hladkej múky
80 ml silnej čiernej kávy
čokoládová poleva

Postup:

Bielky si vyšľaháme spolu so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. V inej miske zmiešame mleté oriešky s múkou. Po lyžiciach oriešky s múkou pridávame k vyšľahanému snehu. Jemne vareškou vymiešame cesto, ktoré nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 15 minút. Hneď po upečení stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
40 g masla rozpustíme v hrnci a zasypeme 3 lyžicami múky a 1 lyžicou cukru. Usmažíme bielu zápražku, ktorú zalejeme vrchovatou lyžičkou Nescafé (cca 80 ml) a chvíľku povaríme. Necháme vychladnúť. Zvyšné maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a po častiach zašľaháme vychladnutú zápražku.
Cesto nakrájame na prúžky, ktoré natrieme krémom a zlepíme. Nakrájame na úhľadné rezy a ozdobíme čokoládovou polevou.

Dnes najobľúbenejšie