Obľúbený obed alebo večera v chladných dňoch: Plnené zemiakové loďky s množstvom syra!

Milujem, keď sa v rúre pripravuje niečo jednoduché, čím môžem prekvapiť seba a samozrejme aj svojich blízkych.

Zemiaky sú nevyhnutnou ingredienciou, z ktorej sa dá pripraviť takmer čokoľvek, či už trochu puritánskejšie, ostrejšie alebo elegantne naservírované. Všetky tieto prívlastky spĺňajú naše zemiakové loďky.

 

 

Nenáročný recept na lahodné zapekané plnené zemiaky z portálu sobors.

...

Potrebujeme:

8 zemiakov (najlepšie starých)

1 kus kuracích pŕs

nasekanú petržlenovú vňať

soľ

korenie podľa chuti

trapistický syr podľa chuti

200 g masla

1 cibuľu

pažítku podľa chuti

údený syr podľa chuti

14 dkg kyslej smotany

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme.

So šupkou ich vložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme.

 

 

Zemiaky musíme variť, kým nie sú mäkké (ak sa dá vidlička ľahko zapichnúť).

Keď sú zemiaky hotové, scedíme ich.

Necháme vychladnúť.

 

 

Keď vychladnú odrežeme vršky.

Pomocou lyžice vydlabeme vnútro do samostatnej misky.

Vydlabané zemiaky vložíme na plech na pečenie.

 

 

Kuracie prsia nakrájame na malé kocky.

Ochutíme ich soľou, korením.

Opečieme do hneda.

 

 

Cibuľu nakrájame na drobno, osmažíme na oleji a odstavíme.

Do misky s vydlabanou vnútornou časťou zemiaku pridáme kuracie prsia.

 

 

Ďalej pridáme udusenú cibuľku, kyslú smotanu, maslo, trochu z oboch syrov.

A dôkladne premiešame.

Pomocou lyžice nanesieme do lodičiek zemiakovú plnku.

 

 

Vrch zemiakov poriadne posypeme syrom.

Zemiaky vložíme do rúry.

Pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C do zlatista.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn