Obľúbená torta môjho manžela: Odkedy ju robím ja, inú už nechce!

Pripravte si doma lahodný dezert z lístkového cesta plnený chutným krémom.

Dezert vyzerá a chutí fantasticky, naše deti sa o neho doma doslova bijú.

 

 

Nenáročný recept z youtube kanála Platos Fáciles con Tamara na lahodný krémový dezert z lístkového cesta.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 ml plnotučného mlieka

kôru z 1/2 citróna

4 žĺtky

110 g kryštálového cukru

50 g kukuričného škrobu

1 ČL vanilkovej esencie

50 g masla

250 g mascarpone

2 plátky lístkového cesta

Postup:

Do hrnca na sporáku nalejeme cca 400 ml mlieka.

Pridáme citrónovú kôru a na strednej teplote miešame.

Keď začne vrieť mlieko, stiahneme hrniec zo sporáku a necháme 30 minút odstáť.

 

 

Do misky pridáme žĺtky, cukor a ručnou metličkou vyšľaháme na svetložltý krém.

Do nádoby so zvyšným mliekom nasypeme škrob a lyžicou miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Do žĺtkovej zmesi nalejeme rozpustený škrob, pridáme vanilkovú esenciu a pokračujeme v šľahaní metličkou.

Z mlieka v hrnci vyberieme kôru, nalejeme krém a zamiešame.

 

 

Krém miešame metličkou na miernej teplote, kým nezhustne.

Hrniec odstavíme, pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Krém z hrnca prelejeme do misky, prekryjeme fóliou, necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho vložíme do chladničky.

2 časti lístkového cesta vykrojíme presne podľa formy na tortu a jednu časť krájačom rozkrojíme na 12 častí.

 

 

Nakrájané cesto potrieme vodou a posypeme trochou cukru.

Lístkové cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry na 200°C a pečieme do zlatista.

 

 

Vychladnutý krém zmiešame s mascarpone a do hladka vyšľaháme.

Na dno formy vložíme lístkové cesto v celku, nanesieme krém, na vrch poukladáme nakrájané cesto a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime formu a kraje zarovnáme krémom.

Vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay