plny-hrniec_transparent_negativ.png

Starý chlieb už neobaľujem vo vajíčku, toto je stokrát lepšie: Zoberte kyslú smotanu a celý bochník – o pol hodinu hody ako lusk!

Ak ste v špajzy našli starší chlebík, ktorý už ani zďaleka nie je taký chrumkavý a chutný, poradíme vám skvelý tip, ako z neho vykúzliť večeru eňo-ňuňo. Stačí pozrieť do chladničky, vybrať pár prísad, ktoré máte poruke, urobiť do chlebíka zárezy, naplniť a šup do rúry. Výborná večera alebo pohostenie pre návštevy je na svete!

Potrebujeme:

3 vajcia uvarené natvrdo

Pikantnú salámu (cca 70 g)

Šunku (cca 100 g)

Slaninku (cca 100 g)

1 červenú cibuľu nakrájanú

200 g syra (môžeme použiť rôzne druhy syra)

Paradajky, papriku, kečup…

Na potieranie:

Kyslá smotana a horčica (môže byť len kyslá smotana)

Na vrch:

Strúhaný syr

Rozpustené maslo

Petržlenovú vňať alebo zelenú cibuľku

Postup:

Na povrchu chlebíka urobíme hlboké zárezy priečne aj pozdĺžne tak, aby sme ho celkom neprezerali.

Teraz do zárezov natrieme zmes kyslej smotany a horčice a naplníme prísady, ktoré sme si prichystali – môžete požiť čokoľvek, čo máte poruke. Neváhajte pridať aj plátky zeleniny (paradajky, papriku..). Chlebík preložíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Povrch potrieme maslom, posypeme syrom – môžeme pridať aj zelené bylinky.

Prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút. Potom alobal zložíme a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes