Perfektné jedlo aj na oslavu, namiesto obložených chlebíčkov. Skúste obložené zemiaky a uvidíte, že ide o perfektnú chuťovku.
Potrebujeme:
6 väčších zemiakov (cca 600g)
100 g strúhaného syra
25-30 g masla
2 veľké paradajky
Bazalka
Šunka nastrújaná alebo nakrájaná na pásiky
Prísady podľa chuti
Postup:
Zemiaky povaríme v slanej vode – od bodu varu asi 10 minút, potom scedíme.
Každý zemiak rozkrojíme buď na polovice alebo na 3 kúsky (stredný bude plochý). Krájame od oka, podľa toho, aké veľké sú zemiaky (tak aby sa dali jednoducho zobrať do ruky).
Zemiaky osolíme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme maslom. Na zemiaky navrstvíme oblohu – plátky paradok, šunku, syr a ďalšie prísady.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 200 stupňov. Môžeme meniť oblohu podľa chuti, pokojne skúste aj na štýl pizze s paradajkovou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefkoch