plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí vám 6 zemiakov a na klasické chlebíčky si nikto ani nespomenie: Párty zemiaky si zamiluje každý!

Perfektné jedlo aj na oslavu, namiesto obložených chlebíčkov. Skúste obložené zemiaky a uvidíte, že ide o perfektnú chuťovku.

Perfektné jedlo aj na oslavu, namiesto obložených chlebíčkov. Skúste obložené zemiaky a uvidíte, že ide o perfektnú chuťovku.

Potrebujeme:

6 väčších zemiakov (cca 600g)

100 g strúhaného syra

25-30 g masla

2 veľké paradajky

Bazalka

Šunka nastrújaná alebo nakrájaná na pásiky

Prísady podľa chuti

Postup:

Zemiaky povaríme v slanej vode – od bodu varu asi 10 minút, potom scedíme.

Každý zemiak rozkrojíme buď na polovice alebo na 3 kúsky (stredný bude plochý). Krájame od oka, podľa toho, aké veľké sú zemiaky (tak aby sa dali jednoducho zobrať do ruky).

Zemiaky osolíme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme maslom. Na zemiaky navrstvíme oblohu – plátky paradok, šunku, syr a ďalšie prísady.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri teplote 200 stupňov. Môžeme meniť oblohu podľa chuti, pokojne skúste aj na štýl pizze s paradajkovou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch

Najlepšie recepty na dnes