Obložené zemiaky s mletým mäsom, kyslou smotanou a syrom: Potrebujete LEN 5 zemiakov, 400 g mletého mäsa, 5 lyžíc smotany, paradajky, syr a korenie!

Je to výdatné, rýchle a originálne jedlo. Dokonalé trio, ktoré nikto neodmietne a ešte bude pýtať duplu!

Zemiaky pripravené podľa tohto receptu môžete podávať napríklad so šalátom z čerstvej zeleniny.

Potrebujeme:

4-5 veľkých zemiakov

2 stredne veľké paradajky

300 – 400 g mletého mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 lyžíc smotany

soľ, mleté čierne korenie, paprika (alebo iné korenie) podľa chuti

voliteľné:

ľubovolný syr

Postup:

1. Zemiaky očistite a nakrájajte na kusy hrubé asi 1 cm. Varte ich v mierne osolenej vode, až kým nie sú pripravené.

Zlejte vodu a nechajte mierne vychladnúť.

2. Potom ich porozkladajte na plech vymastený olejom.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Cartofi-cu-carne-tocat%C4%83-1.jpg
Foto: retete-usoare.eu

3. Pripravte smotanovú omáčku: Kyslú smotanu zmiešajte so soľou, mletým čiernym korením, sladkou paprikou (alebo iným obľúbeným korením).

Hotovou omáčkou potrite zemiaky.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Cartofi-cu-carne-tocat%C4%83-2.jpg
Foto: retete-usoare.eu

4. Paradajky nakrájajte na kruhy (ak sú veľké, nakrájajte na polmesiačiky) a položte ich na zemiakový podklad.

5. Do mletého mäsa pridajte soľ, mleté ​​čierne korenie a iné korenie podľa chuti.

Dobre premiešajte.

6. Z mletého mäsa vytvarujte guľôčky, potom ich mierne sploštite a položte na povrch paradajkových plátkov.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Cartofi-cu-carne-tocat%C4%83-3.jpg
Foto: retete-usoare.eu

7. Vložte plech do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte 30 – 35 minút.

8. Potom vyberte z rúry a posypte každý kus strúhaným syrom.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Cartofi-cu-carne-tocat%C4%83-4.jpg
Foto: retete-usoare.eu

9. Pečieme ďalších 15 minút, aby sa syr rozpustil a zhnedol.

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Cartofi-cu-carne-tocat%C4%83-5.jpg
Foto: retete-usoare.eu

10. Servírujte a vychutnávajte.

Dobrú chuť!

http://retete-usoare.eu/wp-content/uploads/2019/06/Cartofi-cu-carne-tocat%C4%83-6.jpg
Foto: retete-usoare.eu

Zdroj: retete-usoare.eu

Témy:


Pridajte svoj komentár