PRÍSADY
- 350 g bravčového mäsa
- 500 g ošúpaných zemiakov
- 80 g tvrdého syra
- 2 čerstvé paradajky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie podľa chuti
PRÍPRAVA
Vložte česnek do mixéra, pridajte mäso. Rozmixujte na hladkú hmotu. Mleté mäso vložte do misky, osoľte a okoreňte.
Z mletého mäsa vytvarujte 9 guličiek rovnakej veľkosti.
Zemiaky nastúhajte na veľkom strúhadle. Vytlačte prebytočnú šťavu.
Nakrájajte paradajky na plátky.
Vymažte plech s rastlinným olejom (môže ho pokryť aj papierom na pečenie). Nastrúhané zemiaky rozprestrite na 9 rovnakých plochých placiek.
Dajte na každú placku guľku z mletého mäsa.
Umiestnite paradajky na mleté mäso, zatlačte (aby sme získali plochý tvar) a dajte plech do rúry na 180 stupňov.
5 minút predtým, ako plech vyberiete plech, rovnomerne posypte strúhaným syrom a nechajte zapiecť, kým sa syr neroztopí.