Fašírky pečené so syrom v rúre – čo môže byť jednoduchšie a chutnejšie.
Môžete variť na obed, večeru a vziať si ich so sebou do práce.
Zabudnite na klasiku vykúpanú v oleji, tento recept si zamilujete.
Potrebujeme:
akékoľvek mleté mäso 500 g
cibuľa 1 ks
mrkva 1 ks
kapusta 200 g
soľ
korenie
bylinky
syr 100 g
paradajka 1 kus
rastlinný olej 1 polievková lyžica
Postup:
Mleté mäso zvoľte podľa vlastnej chuti, môžete prípadne použiť mäso v celku a pomlieť ho.
Syr nastrúhajte najemno.
Dochutiiť môžete soľou, korením a podľa chuti obľúbeným korením.
Cibuľu nakrájajte na malé kocky.
Osmažte na rastlinnom oleji.
Nastrúhajte mrkvu na hrubom strúhadle.
Pridajte k cibuli, zeleninu duste do mäkka.
Kapustu nakrájajte a pridajte k zelenine.
Pridajte soľ a korenie, duste domäkka.
Plech prikryte papierom na pečenie alebo alobalom.
Vyformujte guľky z mletého mäsa a preložte ich na plech.
Pomocou pohára urobte v strede priehlbinu, do ktorej nanesiete lyžicu zeleniny.
Každý kúsok následne prikryte kruhom paradajky, posypte strúhaným syrom.
Rúru zapnite na 200 stupňov.
Fašírky pečte 30 minút.
Podávajte teplé, ale aj studené – ide o výborné a rýchle jedlo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)