plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chutnejšie ako plnená kapusta a lepšie ako vyprážané rezne: Obložené fašírky na plechu – výborný obed z rúry!

Zabudnite na klasiku vykúpanú v oleji, tento recept si zamilujete.

Fašírky pečené so syrom v rúre – čo môže byť jednoduchšie a chutnejšie.

 

 

Môžete variť na obed, večeru a vziať si ich so sebou do práce.

Zabudnite na klasiku vykúpanú v oleji, tento recept si zamilujete.

Potrebujeme:

akékoľvek mleté ​​mäso 500 g

cibuľa 1 ks

mrkva 1 ks

kapusta 200 g

 

 

soľ

korenie

bylinky

syr 100 g

paradajka 1 kus

rastlinný olej 1 polievková lyžica

Postup:

Mleté mäso zvoľte podľa vlastnej chuti, môžete prípadne použiť mäso v celku a pomlieť ho.

 

 

Syr nastrúhajte najemno.

Dochutiiť môžete soľou, korením a podľa chuti obľúbeným korením.

Cibuľu nakrájajte na malé kocky.

 

 

Osmažte na rastlinnom oleji.

Nastrúhajte mrkvu na hrubom strúhadle.

Pridajte k cibuli, zeleninu duste do mäkka.

 

 

Kapustu nakrájajte a pridajte k zelenine.

Pridajte soľ a korenie, duste domäkka.

Plech prikryte papierom na pečenie alebo alobalom.

 

 

Vyformujte guľky z mletého mäsa a preložte ich na plech.

Pomocou pohára urobte v strede priehlbinu, do ktorej nanesiete lyžicu zeleniny.

Každý kúsok následne prikryte kruhom paradajky, posypte strúhaným syrom.

 

 

Rúru zapnite na 200 stupňov.

Fašírky pečte 30 minút.

Podávajte teplé, ale aj studené – ide o výborné a rýchle jedlo.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes