plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept som sa naučil v reštaurácii a teraz ho musím pripravovať takmer každý deň: Úžasné pečené mäso so zeleninou!

Fantastická kombinácia mäsa, cibule, paradajky a syra.

Vynikajúci tip na lahodnú večeru alebo obed.

 

 

Vynikajúci recept na zapekané bravčové mäso z youtube kanála schnelle Küche.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

olivový olej

2 červené cibule

vodu

1 PL kryštálového cukru

1 PL jablčného octu

3 paradajky

150 g syra

Na šalát:

1/2 hlavy čínskej kapusty

1 mrkvu

2 paradajky

2 strúčiky cesnaku

kôpor

koriander

soľ

mleté čierne korenie

2-3 PL kyslej smotany

1 PL majonézy

Postup:

Mäso nakrájame na hrubšie plátky.

Poukladáme na tvrdú podložku.

Potom ho prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.

 

 

Na plátkoch mäsa spravíme nožom zárezy v tvare mriežky.

Potom ich posypeme soľou, čiernym korením, mletou paprikou, polejeme olejom.

Rukou rozotrieme.

 

 

Mäso obrátime a všetko zopakujeme.

Potom plátky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Cibuľu nakrájame na plátky a vložíme ju do misky.

Pridáme vodu, cukor, soľ, ocot, zamiešame.

Necháme pôsobiť 15 minút.

 

 

Na mäso naukladáme cibuľu a plátky paradajky.

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 45 minút pri teplote 190°C.

 

 

Do čistej misky pridáme na tenké plátky nakrájanú kapustu, nastrúhanú mrkvu a paradajku.

Potom pridáme nastrúhaný cesnak, kôpor a koriander.

 

 

Na upečené plátky mäsa naukladáme nastrúhaný syr.

Dáme piecť na ďalších 5 minút pri teplote 200°C.

Šalát posypeme soľou, čiernym korením, pridáme smotanu, majonézu a zamiešame.

 

 

Lahodné mäso servírujeme so sviežim šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes