Obložené rezne na rôzne spôsoby: Zbierka 9 TOP receptov, ktoré využijete (nielen) na nedeľný obed!

Vynikajúce obložené rezne na rôzne spôsoby - z tejto ponuky si určite vyberiete!

Vynikajúce obložené rezne na rôzne spôsoby – z tejto ponuky si určite vyberiete!

Rýchle obložené rezne

 

 

Potrebujeme:

5-6 kuracích pŕs rozrezaných na polovicu

2 polievkové lyžice korenia (používam zmes červenej papriky, grilovacieho korenia, cesnakového prášku a soli – môžete použiť akékoľvek korenie)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Slaninu nakrájanú na pásiky

120 g strúhaného syra

Postup:

Kuracie mäso z oboch strán ochutíme zmesou korenia.

Uložíme na vymastený plech a na mäsko uložíme kúsky slaninky.

Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi 30 minút.

Potom posypeme syrom a pečieme ešte 10 minút.

Podávame so zeleninkou.

Rezne Havaj

 

 

Potrebujeme:

Kuracie prsia alebo bravčové karé – 6 ks

Ananás – 1 konzerva

Tvrdý syr – 300 g

Majonéza – 100 g

Ďalej:

Soľ – podľa chuti

Slnečnicový olej na vymazanie plechu

Postup:

Kuracie alebo bravčové mäso si narežeme na plátky a zľahka naklepeme.

Ochutíme soľou a uložíme na plech vymastený olejom.

 

 

Na každý plát mäsa uložíme plátok ananásu.

Posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a urobíme mriežku z majonézy.

 

To je všetko, teraz už dáme piecť do rúry na 170 stupňov po dobu asi 35 minút – ak robíme z bravčového mäsa, doba pečenia sa predĺži.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Obložené bravčové rezne na plechu

 

 

Potrebujeme:

Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg

Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice

Kyslá smotana – 2 lyžice

Majonéza – 2 lyžice

Horčica – 1 polievková lyžica

Cesnak – 2 strúčiky

Tvrdý syr – 150 g

Mleté čierne korenie

Soľ

Postup:

 

 

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.

Osolíme, okoreníme.

Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc. Môžeme potom opäť osoliť.

Mäso uložíme na plech vyložený papierom.

V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou.

Zmes natrieme každý kúsok mäsa. Posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

Obložené kuracie rezne so zemiakmi

 

 

Potrebujeme:

Kuracie rezne – 2 ks (asi 500 g)

Zemiaky – 500 g

Cibuľa – 1 ks

Šampiňóny – 150 g

Syr – 100 g

paradajka – 1 ks

Majonéza – 2 lyžice

Vajce – 1ks

soľ

korenie

Postup:

Kuracie rezne nakrájame na menšie kúsky a nakepeme pod fóliou.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Zemiaky aj cibuľu ocčistme a nakrájame na kolieska.

Rovnako si nakrájame aj šampiňóny.

 

 

Do misy vymastenej olejom uložíme najskôr cibuľu a potom zemiaky, ktoré sme si ochutili soľou.

 

 

Na zemiaky navrstvíme kuracie mäso a následne šampiňóny.

Prikyjeme fóliou a dáme zapiecť do rúry na 25 minút (teplota 200 stupňov).

V miske si zmiešame nastrúhaný syr, nakrájanú paradajku, vajce a majonézu.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Navrstvíme na zapečené rezne a dáme bez fólie zapiecť ešte na 10-15 minút.

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup:

 

Rezne na francúzsky spôsob

 

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs

2 ks paradajok nakrájané na plátky

2 ks cibule nakrájané na plátky

1 vajce

100 g nízkotučného syra nakrájaného na tenké plátky

2 lyžice bieleho jogurtu

Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na tenké plátky – ochutíme soľou a korením. Vajcia vymiešame s jogurtom, soľou a korením.

Kuracie mäso uložíme na plech vymastený rastlinným olejom alebo vystlaný papierom na pečenie. Na mäso uložíme plátky cibule, plátky paradajok a potom na každý kúsok navrstvíme jogurtovú zmes. Nakoniec uložíme na vrch kúsky syra, vložíme dovyhriatej rúry a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 20 minút.

Bohaté obložené rezne

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

1 ČL soli

1 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL červenej mletej papriky

1 ČL bylinky podľa chuti

1 cibuľu

100 g paradajok

50 g petržlenovej vňate

3 vajcia na tvrdo

150 g tvrdého syra

2 strúčiky cesnaku

2 PL majonézy

1 PL rastlinného oleja

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, narežeme na tenké plátky a jemne naklepeme tĺčikom. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a bylinkami. Necháme 15 minút odpočívať v chladničke. Cibuľu si prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, paradajky na malé kúsky. Vajíčka a syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a vňať si nasekáme na drobno. Časť syra si odložíme bokom na posypanie. K vajíčkam a zvyšnému syru pridáme prelisovaný cesnak a premiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme majonézu, nasekanú vňať, cibuľu a paradajky. Všetko spolu zmiešame.

Plech si potrieme jemnou vrstvou oleja, naukladáme vedľa seba kuracie plátky a na ne navrstvíme pripravenú zmes. Posypeme syrom a dáme zapiecť na 20 minút do rúry predhriatej na 200 stupňov.

Rezne s kyslou smotanou a paradajkami

Potrebujeme:

4 kúsky bravčového mäsa – stehno, karé alebo krkovička

Korenie na bravčové mäso/grilovacie korenie

Cherry paradajky

1 väčšia cibuľa

Kyslá smotana alebo majonéza

Strúhaný syr

Postup:

Bravčové mäso si pod fóliou naklepeme na tenko, ochutíme korením (ak používate korenie s obsahom soli, už netreba dodatočne soliť).

Uložíme na plech zľahka potretý olejom, prípadne vyložený papierom na pečenie. Na mäso navrstvíme na kolieska nakrájanú cibuľu.

Pokračujeme kolieskami cherry paradajok a kyslou smotanou.

Nakoniec bohato posypeme strúhaným syrom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.

Podávame s čerstvou zeleninou.

Obložené bravčové rezne

Potrebujeme:

500 g bravčového karé – nakrájané na tenšie pásiky

3 kusy menšej cibule

200-300 g kyslej smotany alebo majonézy

300 g syra nastrúhaného

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a korením. Plátky uložíme na vymastený plech.

Na mäso uložíme plátky cibule, nanesieme majonézu alebo kyslú smotanu a nakoniec strúhaný syr.

Mäso pečieme vo vyhriatej rúre po dobu približne 30 minút pri teplote 180 ° C.

Mäso podávame so šalátom, alebo zemiakmi. Je to veľmi jednoduché, rýchle a hlavne chutné jedlo, ktoré pripravíte len z pár prísad.

Bravčové rezne s hubami a šampiňónmi

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa (karé, stehno) nakrájaného na plátky

250 g strúhaného syra

100 g šampiónov

Majonézu (pre diétnejšiu verziu použijeme biely jogurt)

2 paradajky Soľ a čierne mleté korenie

Olej na vymastenie pelchu – alebo papier na pečenie (pre diétnejšiu verziu)

Postup:

Bravčové plátky si rozklepeme pod fóliou, preložíme na vymastený plech a ochutíme soľou a korením.

Na mäso uložíme plátky paradajky tak, aby pokrývali celý povrch mäsa. Potom posypeme časťou syra, uložíme plátky húb, potrieme majonézou a posypeme zvyšným syrom.

Dochutíme soľou, korením a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.