Obložené kuracie rezne s cibuľkou a výbornou omáčkou: Tajný trik šéfkuchára, s ktorým budú extra šťavnaté a chutné!

Vynikajúci recept na mimoriadne šťavnaté kuracie rezne, ktorú sú rýchlo pripravené a chutia celej rodine. Podľa video postupu z youtube to hravo zvládnete. 

Vynikajúci recept na mimoriadne šťavnaté kuracie rezne, ktorú sú rýchlo pripravené a chutia celej rodine.

Podľa video postupu z youtube to hravo zvládnete.

Potrebujeme:

Cibuľa 2 ks

1/2 čajovej lyžičky soli

1/2 čajovej lyžičky bieleho cukru

1 pohár vriacej vody

...

2 kuracie prsné rezne

Soľ, čierne korenie, zmes byliniek (bazalka, majoránka, tymian, rozmarín) alebo korenie na kuracie mäso

Ďalej:

2 lyžice majonézy

2 lyžice kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

štipka soli

štipka čierneho korenia

Postup:

Najskôr si pripravíme marinovanú cibuľu. Nakrájame ju na polkruhy, posypeme soľou, cukrom a zalejeme vriacou vodou.

Necháme marinovať.

Mäso nakrájame na plátky.

Ochutíme soľou, korením a zmesou byliniek.

V miske zamiešame majonézu s kyslou smotanou, pretlačeným cesnakom a ochutíme soľou a koreninami.

Do misy uložíme kúsky cibule, plátky mäsa, potrieme cesnakovou zmesou.

Navrstvíme zvyšnú ciubľku, zvyšok mäsa a cesnakovej zmesi.

A teraz trik, s ktorým ostane mäso extra šťavnaté. Prikryjeme navlhčeným papierom na pečenie. Až potom prikryjeme alobalom.

Pečieme 30 minút pri 180 ° C.

Vynerieme z rúry, posypeme 80 g strúhaného syra a pečieme odkryté ďalších 10-15 minút do zlatista.

Mäso je mimoriadne šťavnaté a jemné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: