Len 4 zemiaky, 500 g mletého mäsa a kúsok syra: Žiadna strúhanka a tak výborné, že na vyprážané si nikto nespomenie!

Výborný obed z jednej misy - fašírky zapečené so zemiakmi a chutnou oblohou. A nepotrebujete ani múku ani strúhanku. 

Výborný obed z jednej misy – fašírky zapečené so zemiakmi a chutnou oblohou. A nepotrebujete ani múku ani strúhanku.

Potrebujeme:

700 g zemiakov (4 väčšie kusy)

70 g masla

1 vajce

200 g strúhaného syta

1 cibuľa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g mletého mäsa

Soľ, čierne korenie

1 paradajka

Olej

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v slanej vode domäkka. Mleté mäso zmiešame s najemno nakrájanou cibuľkou, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. K uvareným zemiakom pridáme maslo a roztlačíme ako keď robíme kašu. Pridáme aj vajce, nakoniec aj strúhaný syr (časť odložíme na posypanie) a vymiešame jednotnú hmotu.

Zapekaciu misu vymastíme olejom, zo zemiakovej zmesi tvoríme hrubšie placky, ktoré ukladáme do misy. Stred týchto placiek roztlačíme rukami tak, aby nám vzniklo miesto na náplň.  Na zemiakové lôžko uložíme placku z mletého mäsa, koliesko paradajky.

Do rúry vyhriatej na 180 stupňov dáme zapiecť na 30 minút, potom posypeme zvyšným syrom a dáme piecť ešte na pár minút do rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)