Cuketu len natriem a pečiem takto aj trikrát týždenne: Letné cuketové občerstvenie, ktoré si zamilujete!

207

Vynikajúce a rýchle jedlo, ktoré je na teplý letný obed ako stvorené. Určite si pochutnáte!

Potrebujeme:

Cuketa – 2 ks

Cibuľa – 1 ks

Mrkva – 0,5 ks

Syry – 100 g

Cesnak – 2 strúčiky

Kôpor

Kyslá smotana – 1 polievková lyžica

Majonéza – 1 polievková lyžica

Soľ

Postup:

Cuketu narežeme na kruhy. Hrúbka 6-7 mm. Lepšie je tento pokrm pripravovať z mladých cukiet. Dokonca netreba ani šúpať. Ak si to však budete priať, môžete šupu samozrejme odstrániť.

Foto: youtube

Rozložíme cukety na plech. Lepšie je použiť papier na pečenie alebo silikónovú podložku. Ale stačí uložiť na plech potretý olejom.

Foto: youtube

V samostatnej miske zmiešam cibuľu (jemne ju nakrájame), mrkvu (nastrúhame ju na jemnom strúhadle), nakrájané zelené bylinky (mám kôpor, ale môžete použiť aj iné zelené bylinky), nastrúhaný syr a cesnak (cesnak pretlačíme). Pridám lyžicu kyslej smotany a lyžicu majonézy (mám domácu majonézu).

Foto: youtube

Nasolíme cuketové kruhy a navrstvíme pripravenú náplň.

Foto: youtube

K náplni môžete pridať párky, kúsky vareného kurčaťa, orechy.

Foto: youtube

Predhrejte rúru na 180 stupňov, vložte do nej plech na pečenie s cuketou a pečte asi 20 minút.

Foto: youtube

Necháme vychladnúť a podávame. Je to výborné.

 

Foto: youtube

Zdroj, titulná foto: youtube

Témy:


Pridajte svoj komentár