Cuketu len natriem a pečiem takto aj trikrát týždenne: Letné cuketové občerstvenie, ktoré si zamilujete!

Vynikajúce a rýchle jedlo, ktoré je na teplý letný obed ako stvorené. Určite si pochutnáte!

Vynikajúce a rýchle jedlo, ktoré je na teplý letný obed ako stvorené.

Určite si pochutnáte!

 

 

Recept na túto a ďalšie cuketové pochúťky nájdete vo videu na youtube.

...

Potrebujeme:

Cuketa – 2 ks

Cibuľa – 1 ks

Mrkva – 0,5 ks

Syry – 100 g

Cesnak – 2 strúčiky

Kôpor

Kyslá smotana – 1 polievková lyžica

Majonéza – 1 polievková lyžica

Soľ

Postup:

 

 

Cuketu narežeme na kruhy – hrúbka 6-7 mm.

Lepšie je tento pokrm pripravovať z mladých cukiet.

Dokonca netreba ani šúpať.

Ak si to však budete priať, môžete šupu samozrejme odstrániť.

 

Foto: youtube/ Кухня наизнанку

 

Rozložíme cukety na plech.

Lepšie je použiť papier na pečenie alebo silikónovú podložku.

Ale stačí uložiť na plech potretý olejom.

 

Foto: youtube/ Кухня наизнанку

 

V samostatnej miske zmiešam cibuľu (jemne ju nakrájame).

Pridáme mrkvu (nastrúhame ju na jemnom strúhadle).

 

 

Pridáme aj nakrájané zelené bylinky (mám kôpor, ale môžete použiť aj iné zelené bylinky).

Nakoniec vmiešame nastrúhaný syr a cesnak (cesnak pretlačíme).

Pridám lyžicu kyslej smotany a lyžicu majonézy.

 

 

Ak máte chuť, môžete pridať aj lyžičku horčice.

 

Foto: youtube/ Кухня наизнанку

 

Nasolíme cuketové kruhy.

Teraz len navrstvíme pripravenú náplň – rozotrieme rovnomerne po celom povrchu.

 

Foto: youtube/ Кухня наизнанку

 

K náplni môžete pridať párky, kúsky vareného kurčaťa, orechy.

V podstate môžete použiť akúkoľvek prísadu z vašej kuchyne.

 

Foto: youtube/ Кухня наизнанку

 

Predhrejte rúru na 180 stupňov, vložte do nej plech na pečenie s cuketou.

Pečte asi 20 minút.

 

Foto: youtube/ Кухня наизнанку

 

Necháme vychladnúť a podávame.

Je to výborné.

 

Foto: youtube/ Кухня наизнанку

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn