plny-hrniec_transparent_negativ.png

Obložené bravčové kotlety pečené v rúre: Fantastické jedlo, ktoré sa hodí na bežný deň, aj na slávnostný stôl!

Chutný obed ako od šéfkuchára podľa receptu z youtube, ktorý je nenáročný a hodí sa na bežný deň, aj na slávnostný stôl.

 

 

Potrebujeme:

6 ks bravčových rezňov

150 g tvrdého syra

1 cibuľu

2 kyslé uhorky

10 g kôpru

3 PL majonézy

1 ČL horčičných semien

1/2 ČL soli

1/2 ČL čierneho korenia

Postup:

Bravčové rezne si uložíme vedľa seba a navrchu narežeme mriežku.

Osolíme, okoreníme, otočíme a narežeme mriežku aj z druhej strany mäsa.

Opäť osolíme, okoreníme a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Zmiešame si majonézu s horčičnými semienkami a potrieme každý plát mäsa.

 

 

Nakladané uhorky si nakrájame na kolieska.

Cibuľu si ošúpeme a tiež nakrájame na kolieska.

Na každý plát mäsa naukladáme plátky cibule, plátky uhorky a posypeme strúhaným syrom.

 

 

ečieme pri 180 °C asi 30 minút.

Posypeme nasekaným kôprom a môžeme podávať.

 

Bonus – Bravčové rezne s parmezánom

 

Potrebujeme:

8 plátkov bravčového mäsa

8 plátkov tvrdého syra

petržlenovú vňať

1 strúčik cesnaku

1 hrnček strúhanky

4 PL nastrúhaného parmezánu

trocha oleja

soľ

Postup:

Vňať, aj cesnak si nakrájame nadrobno.

Zmiešame so strúhankou a parmezánom.

Na každý plát mäsa uložíme plátok tvrdého syra, priklopíme druhým plátom mäsa a zvrchu potrieme olejom.

Obalíme v pripravenej zmesi so strúhankou a parmezánom a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Potrieme olejom aj z druhej strany a posypeme opäť pripravenou suchou zmesou.

Osolíme a dáme piecť do predhriatej rúry na 190 °C.

Pečieme asi 20 minút.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod:

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes