RECEPT na najjemnejšie bravčové karé z maminho zápisníka: Geniálny obed z jedného pekáča, robím ho už LEN takto!

Ak si do svojej zbierky receptov pridáte aj tento zo zápisníka mojej mamy, určite neoľutujete.

Výborný obed alebo večera a všetko zapečiete na jednom plechu!

 

 

Potrebujeme:

8 plátkov bravčového karé alebo krkovičky

...

soľ

čierne korenie

bylinky podľa chuti

červenú mletú papriku podľa chuti

1 cibuľu

6 väčších šampiňónov

rastlinný olej

4 väčšie zemiaky

2 PL paradajkovej pasty

1 väčšiu paradajku (prípadne viac paradajok)

2 PL kyslej smotany

70 g tvrdého syra

Postup:

 

 

Bravčové mäso si nakrájame na hrubšie plátky, prikryjeme potravinárskou fóliou.

Naklepeme tĺčikom na mäso.

Z oboch strán posypeme soľou a koreninami.

Rukou dobre rozotrieme. 

 

 

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na pol krúžky.

Orestujeme na troche oleja.

Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Takisto orestujeme. 

Zemiaky si očistíme, nakrájame, vložíme do misy.

Ochutíme soľou a koreninami.

 

 

Pridáme aj trochu oleja a premiešame. 

Plátky mäsa si naukladáme vedľa seba na vymastený plech.

Potrieme paradajkovou pastou.

Navrstvíme orestovanú cibuľu, šampiňóny, naukladáme kolieska zemiakov, na kolieska pokrájanú paradajku.

Potrieme smotanou.

 

 

Plech prikryjeme mokrým pergamenovým papierom, alobalom.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 45 – 50 minút pri teplote 180 °C. 

Pred dopečením vyberieme.

 

 

Posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na ďalších 5 minút.

Hotové jedlo môžeme posypať čerstvou vňaťkou alebo kôprom.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay