Obložená zemiaková placka pre pekelníkov, úplne bez múky: Žiadne vyprážanie, len dať na plech, prikryť oblohou a môžete chystať taniere!

Žiadna múka a pritom výborné papanie. Ja robím jemne pikantnú verziu, ale každý si môže upraviť podľa svojich predstáv. Odporúčam, je to lahôdka. 

Žiadna múka a pritom výborné papanie. Ja robím jemne pikantnú verziu, ale každý si môže upraviť podľa svojich predstáv. Odporúčam, je to lahôdka.

Potrebujeme:

Cesto:

1 kg očistených zemiakov

4 vajcia

200 g kyslá smotana

100 g strúhaný syr

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 strúčiky cesnaku

1 lyžička vegety

1 lyžička soli

2 lyžičky bazalky

ďalej: 

300 g mletého mäsa (ak nechcete mleté mäso, môžete vynechať a nahradiť klobáskou alebo nakrájanou šunkou)

3 lyžice pálivého kečupu

Paprika (ja som dala pálivú papriku a kápiu)

Strúhaný syr

Postup:

Mleté mäsko ochutíme, zmiešame s kečupom a orestujeme na panvici na troche oleja.

Zemiaky nastrúhame na veľkom struháku, vajíčka rozklepneme, syr nastrúhame, pridáme smotanu, ochutíme koreninami, cesnak pretlačíme.
Všetko riadne premiešame a navrstvíme na plech, ktorý sme si predtým vymazali maslom a vysypali strúhankou /alebo vyložíme papierom na pečenie/. Plech má rozmery 30×35 cm. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na asi 15 minút – aby sa placke trochu zapiekla.

Potom na placku navrstvíme mäsovú zmes. Nakrájanú papriku, prípadne inú oblohu, ktorú máme prichystanú, posypeme syrom a pošleme do rúry ešte na 20-25 minút.

foto: chefkoch