plny-hrniec_transparent_negativ.png

KRAKOVSKÁ obložená krkovička: Mäso nechajte vcelku a len nakrojte – toto schová do vrecka aj tradičný rezeň v trojobale!

Recept na výborné mäso vcelku so slaninkou, syrom a výbornou marinádou. Pečie sa spolu so zemiakmi a máte tak komplet aj večeru s výbornou chuťou.

Vynikajúci recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Marináda:

1 lyžica sladkej papriky

1 lyžička čili

1 lyžička korenia

1 lyžička cesnakového prášku

2 až 3 čajové lyžičky soli

3 lyžice citrónovej šťavy

2 lyžice olivového oleja

Ďalej:

2 až 2 a pol kg bravčovej krkovičky

300 g papriky

300 g cibule

1 kg zemiakov

6 až 7 strúčikov cesnaku

1 lyžička soli

2 lyžice olivového oleja

150 g slaniny

250 g syra

Postup:

V miske si zmiešame všetky prísady na marinádu.

Mäso vcelku si nakrojíme na plátky – neprekrojíme úplne.

Marinádou natrieme mäso, natrieme aj do zárezov.

Uložíme do misy, prikryjeme fóliou.

Zvyšok marinády si odložíme bokom.

Odložíme na 2 hodiny do chladničky.

Zemiaky nakrájame na hranolky.

Papriku nakrájame na kolieska.

Rovnako si nakrájame aj cibuľu aj cesnak.

Nachystáme si aj slaninku a syr – najlepšie je použiť plátkové produkty.

Nakrájané zemiaky s cesnakom dáme do misky. Pridáme soľ, olej a dobre premiešame.

Nachystáme si zapekaciu misu – na dno natrieme marinádu, ktoru sme potierali mäso.

Uložíme mäso.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

Do zárezv mäsa striedavo vrstvíme cibuľu, papriku, slaninku aj syr.

Aby mäso lepšie držalo tvar, previažeme ho špagátom.

Okolo mäsa uložíme zemiaky s cesnakom a na vrch ešte natrieme zvyšnú marinádu.

Prikryjeme pokrievkou a pečieme 60 minút.

Potom pokrievku zložíme a pečieme ešte asi 50-60 minút.

Prajeme vám dobrúc huť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes