Vynikajúci recept na luxusný zákusok s jednoduchou prírpavou a aj veľmi trefným pomenovaním.
Po takejto dobrote si skutočne oblížete všetky prsty.
K výbornému receptu nás inšpirovala autorka Evelina.
Potrebujeme:
5 vajec
5 PL práškový cukor
5 PL vlažná voda
5 PL hl.múka
2 PL kakao
1/2 bal. prášok do pečiva
Krém:
500 ml mlieka (2 hrnčeky)
5 žĺtkov
1 vanilkový cukor
4 PL hl. múka
250 g maslo (1 kocka)
100 g pr. cukor (menšia polovička hrnčeka)
Postup:
Vyšľahám vajcia s cukrom do peny, postupne vmiešame po lyžiciach vodu.
Pridáme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.
sypkú zmes postupne zašľahávame do vajcovej hmoty.
Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom.
Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 25 minút – každý podľa rúry.
Na krém si uvaríme puding z mlieka, žĺtkov a vanilkového cukru – všetko spolu dôkladne rozmiešame a varíme do zhustnutia.
Odstavíme, prikryjeme fóliou, aby sa nám nevytvorila koža a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny.
Postupne všľaháme po lyžiciach do vychaldnutého pudingu.
Všetko spolu dôkladne vyšľaháme na jedntný, nadýchaný krém.
Krém navrstvíme na vychladnutý korpus.
Nakoniec si pripravíme sneh:
nad parou šľahám 5 bielkov, postupne pridávam a šľahám 200 g kr. cukor.
Navrstvíme na krém a nakoniec ozdobíme strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)