Kráľ kráľov – Oblíž prst: Najjednoduchší LYŽIČKOVÝ recept!

Po takejto dobrote si skutočne oblížete všetky prsty.

Vynikajúci recept na luxusný zákusok s jednoduchou prírpavou a aj veľmi trefným pomenovaním.

Po takejto dobrote si skutočne oblížete všetky prsty.

 

 

K výbornému receptu nás inšpirovala autorka Evelina.

Potrebujeme:

5 vajec

5 PL práškový cukor

5 PL vlažná voda

5 PL hl.múka

2 PL kakao

1/2 bal. prášok do pečiva

Krém:

 

 

500 ml mlieka (2 hrnčeky)

5 žĺtkov

1 vanilkový cukor

4 PL hl. múka

250 g maslo (1 kocka)

100 g pr. cukor (menšia polovička hrnčeka)

Postup:

Vyšľahám vajcia s cukrom do peny, postupne vmiešame po lyžiciach vodu.

 

 

Pridáme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.

sypkú zmes postupne zašľahávame do vajcovej hmoty.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom.

Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 25 minút – každý podľa rúry.

 

 

Na krém si uvaríme puding z mlieka, žĺtkov a vanilkového cukru – všetko spolu dôkladne rozmiešame a varíme do zhustnutia.

Odstavíme, prikryjeme fóliou, aby sa nám nevytvorila koža a necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny.

Postupne všľaháme po lyžiciach do vychaldnutého pudingu.

 

 

Všetko spolu dôkladne vyšľaháme na jedntný, nadýchaný krém.

Krém navrstvíme na vychladnutý korpus.

Nakoniec si pripravíme sneh:

 

 

nad parou šľahám 5 bielkov, postupne pridávam a šľahám 200 g kr. cukor.

Navrstvíme na krém a nakoniec ozdobíme strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie