plny-hrniec_transparent_negativ.png

Klenot medzi zákuskami: OBLÍŽ PRST bez pečenia: Stavím sa, že lepší dezert ste už dávno nejedli!

Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie.

Milujem klasický zákusok Oblíž prst, ale do tejto nepečenej verzie som sa zamilovala na prvé ochutnanie.

Recept mám od našej kaderníčky a tak úžasne chutil, že hneď večer som si doma urobila za celý plech.

Bol preč za 5 minút!

Potrebujeme:

250 g rozdrvených sušienok

500 g gaštanového pyré

10 ml rumovej arómy

50 g masla

Ako alternatívu môžete použiť maslové sušienky alebo dlhé piškóty

Na krém:

1 bal. vanilkového pudingu

400 ml mlieka

200 ml masla alebo margarínu

100 g práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie 33%

2 bal. vanilkového cukru

1 bal. stužovaču do šľahačky

Na ozdobu:

Čokoládu nastrúhanú na hoblinky

Postup:

Sušienky zmiešame s gaštanovým pyré, arómou a roztopeným maslom.

 

 

Vypracujeme jednotnú hmotu.

Sušienkové cesto teraz navrstvíme do papierom vyloženej formy.

Hmotu poriadne zaltačte.

Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding.

Necháme vychladnúť.

 

 

Medzitým si zmäknuté maslo našľaháme s práškovým cukrom.

Maslovú hmotu po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.

Ešte dôkladne prešľaháme, aby nám vznikol hladký krém.

 

 

Smotanu ušľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom.

Na cesto navrstvíme pudingový krém.

Na krém navrstvíme ušľahanú šľahačku.

 

 

Nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblankami.

Podávame vychladené (u nás musím vždy pripravovať navečer, inak by sa zjedol hneď :-))

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes