Nepečené smotanové lasagne s úžasnou polevou: Stačí len uložiť do formy a obliať – chutí to božsky!

22

Výborná nepečená dobrota na štýl obľúbeného jedla lasagne – akurát v sladkom prevedení.

Postup:

2 balíky maslových sušienok

Na polevu:

180 ml smotany na šľahanie

200 g horkej čokolády

Krém:

500 ml smotany na šľahanie

250 g mascarpone

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžica praškový cukor

3 zrelé banány

Postup:

Najskôr si pripravíme čokoládovú polevu. Šľahačku zohrejeme a keď je horúca, nalámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť. Necháme vychladnúť a potom dáme aspoň na 1-2 hodiny do chladničky vychladiť (ak máte naponáhlo, môžete polevu použiť aj skôr, akurát tak dobre nestuhne). Na krém si mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.

Do formy navrstvíme sušienky, na ne natrieme časť čoko polevy, banány, 1/2 krému (alebo podľa toho, koľko poschodí chcete robiť). Môžeme si pomôcť vreckom na zdobenie. Postup opakujeme, kým neminieme všetky ingrediencie. Celkom nakoniec si zvyšnú smotanovú polevu trošku zahrejeme a nalejeme cez vrch dezertu. Keď stuhne, podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár