Oblátkové rezy za 10 minút: Najlepší a najrýchlejší dezert na každú príležitosť – nesmú chýbať na žiadnej oslave!

7 minút na krém, 10 minút na celý dezert. My ich podávame hneď, krém ani nestihne vychladnúť.

Potrebujeme (na balenie oblátok 210 g):

  • 5 vajec
  • 300 g. čokolády na varenie
  • 300 g. margarín alebo maslo (prípadne oboje)
  • 250 g. Cukor krupica
  • 3 bal vanilkový cukor

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom a zatiaľ si čokoládu dáme roztopiť s maslom na plameň. Vyšľahnú hmotu vlejeme do roztopenej hmoty (zmiešame mimo plameňa), preložíme opäť na plameň a za stáleho miešania necháme na plameni už len asi 3 minúty.Potom len natrieť na oblátky a môžeme podávať. Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Oblátky rovnomerne nakrájame, je dobré nechať ich stuhnúť, my ich ale jedávame hneď, aj keď sa horšie krájajú. Ak chcete perfektný tvar, oblátky zaťažte nejakým závažím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)