Oblátkové rezy s kakaom, orechmi a čokoládou: 10-minút prípravy a úspech máte zaručený, chuť úžasná!

Výborný a hlavne rýchlo pripravený dezert bez pečenia.

Potrebujeme:

  • 1 balenie tortových oblátok
  • 350 g sušienok alebo piškót
  • 250 g mäkkého masla
  • 100 g višní
  • 30 g rumovej esencie
  • 200 ml mlieka
  • 200 g mletých alebo najemno nasekaných orechov
  • 300 g kr. cukru
  • 100 g kakaa
  • čokoládovú polevu (alebo čokoládu rozpustenú s trochou masla)

Postup:

Do hrnca nalejte mlieko, pridajte cukor, kakaový prášok a dobre premiešajte. Preložte na slabý plameň, pridajte nakárajné višne, rum, maslo a miešajte, až kým nezískate jednotnú hmotu.

V samostatnej miske zmiešajte rozdrvené sušienky s orechmi. Vmiešajte horúcu kakovú hmotu a miešajte až kým nezískate jednotnú hustú hmotu.

Hneď natierajte na tortové oblátky a vrstvíte striedavo krém a oplátky, až kým neminiete všetky prísady.

Na vrch nalejeme čokoládovú polevu – buď kupovanú, alebo domácu, ktorú pripravíte z čokolády na varenie a lyžičky masla. Nalejem na vrch a celý dezert necháme v chladničke niekoľko hodín odležať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

zdroj: kiloretete