plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektná domáca nanuková torta s oblátkami: Túto letnú dobrotu milujú malí aj veľkí!

Vynikajúce letné osvieženie v podobe tejto zmrzlinovej torty podľa receptu z youtube nikto neodmietne.

Rýchla príprava a máte dokonalú maškrtu!

Potrebujeme:

Formu na pečenie s priemerom 18 cm

40 čokoládových oblátok (cca 2 balenia)

250 ml smotany na šľahanie

50 g kondenzovaného mlieka sladeného

100 g lieskovo-orieškového krému (Nutelly)

Voliteľné:

strúhanú čokoládu na posypanie

Postup:

22 oblátok si odložíme na ozdobenie a zvyšok rozmixujeme v mixéri.

Vzniknutú hmotu natlačíme na dno tortovej formy. 

Teraz oblátky naukladáme vedľa seba po celom obvode. 

V mise si vyšľaháme šľahačkovú smotanu.

Pridáme kondenzované mlieko.

Nakoniec aj lieskovo-orieškový krém a spolu prešľaháme. 

Časť pripravenej šľahačkovej hmoty nalejeme do tortovej formy a uhladíme.

Na ňu položíme do kríža oblátky a navrstvíme druhú časť šľahačkovej hmoty. 

Opäť uhladíme.

Posypeme strúhanou čokoládou.

Odložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. 

Hotovo.

Môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video -návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes