Vynikajúce letné osvieženie v podobe tejto zmrzlinovej torty podľa receptu z youtube nikto neodmietne.
Rýchla príprava a máte dokonalú maškrtu!
Potrebujeme:
Formu na pečenie s priemerom 18 cm
40 čokoládových oblátok (cca 2 balenia)
250 ml smotany na šľahanie
50 g kondenzovaného mlieka sladeného
100 g lieskovo-orieškového krému (Nutelly)
Voliteľné:
strúhanú čokoládu na posypanie
Postup:
22 oblátok si odložíme na ozdobenie a zvyšok rozmixujeme v mixéri.
Vzniknutú hmotu natlačíme na dno tortovej formy.
Teraz oblátky naukladáme vedľa seba po celom obvode.
V mise si vyšľaháme šľahačkovú smotanu.
Pridáme kondenzované mlieko.
Nakoniec aj lieskovo-orieškový krém a spolu prešľaháme.
Časť pripravenej šľahačkovej hmoty nalejeme do tortovej formy a uhladíme.
Na ňu položíme do kríža oblátky a navrstvíme druhú časť šľahačkovej hmoty.
Opäť uhladíme.
Posypeme strúhanou čokoládou.
Odložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny.
Hotovo.
Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video -návod: