plny-hrniec_transparent_negativ.png

Varená OBLÁTKOVÁ maškrta s čokoládou a vôňou kávy: Už viem, čo ponúknuť návšteve!

Mám recept na plnené oplátky, ktorým neodolá žiaden milovník čokolády.

 

 

Sú jednoduché na prírpavu a vždy sa krásne vydaria.

Ak čakáte návštevu, toto je výborný nápad na nepečený dezert s rýchlou prípravou, ktorý jej môžete ponúknuť.

Dezert sa samozrejme výborne hodí aj do portfólia vašich vianočných dobrôt.

Potrebujeme:

1 balíček tortové oplátky

 

 

250 g maslo

250 g práškový cukor

100 ml mlieko

1 lyžička kakaa

1 lyžička instantnej kávy

1 ks BB puding Dr Oetker

Voliteľné na ozdobu:

 

 

Várová čokoláda

Trocha tuku

Postup:

Nachystáme si všetky prísady potrebné na prípravu.

 

 

Nad parou rozpustíme maslo.

Pridáme cukor.

Za stáleho miešania pridáme aj mlieko, kakao, kávu a BB puding.

 

 

Vznikne nám jednotná hladká hmota.

Zložíme z plameňa a necháme trochu vychladnúť.

Teraz jednoducho plníme oplátky.

 

 

Poslednú vrstvu tvoria oblátky.

Po naplnení oplátky zaťažíme a necháme stuhnúť.

Najlepšie sa oplátky krájajú na druhý deň.

 

 

Ak chcete, konce oblátok môžete namáčať v čokoláde.

Tú pripravíte jednoducho rozpustením várovej čokolády s trochou tuku.

Necháme stuhnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes