Tento úžasný zákusok nesmie chýbať na žiadnej oslave: „OBLAKY“ z odpaľovaného cesta tromfnú aj veterník!

Vynikajúci recept z odpaľovaného cesta a jednoduchého krému.

Tento dezert jednoznačne tromfne aj veterníky.

 

 

Potrebujeme:

1/4 l voda

...

15 dg Hera

štipka soľ

15 dg hladká múka špeciál

8 ks vajce

krém:

 

 

1 l mlieko

2 ks zlatý klas – krémový prášok

1 PL hladká múka špeciál

1 ks vanilkový cukor

20 dg práškový cukor

25 dg maslo

Na vrch:

práškový cukor

čokoládová poleva

Voliteľné:

ovocie

Postup:

 

 

Vodu dáme zovrieť s margarínom a štipkou soli.

Pridáme za stáleho miešania múku a uvaríme hustú kašu.

 

 

Do horúcej kaše postupne za stáleho miešania pridávame 6 vajíčok a 2 bielky.

Hmotu rozdelíme na dve časti.

Plech vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme cesto.

 

 

Upečieme 2 pláty cesta pri 250 °C.

Krém:

Zlatý klas, múku a 2 žĺtky a trošku mlieka rozmiešame.

Pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme kašu.

 

 

Vychladnutú masu spojíme s maslom, ktoré sme vymiešali s vanilkou a cukrom.

Nakrájame ovocie a vmiešame do krému.

 

 

Pláty naplníme krémom, pričom natierame rovnú stranu prvého plátu.

A druhý plát priložíme „oblakmi“ hore.

Ozdobíme polevou a dáme dobre vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay