plny-hrniec_transparent_negativ.png

Také chutné zemiaky ste ešte nejedli: Balada na tanieri a žiadna robota – z jedného plechu sa naje celá rodina!

Sedliacke jedlo, ktoré nestojí veľa peňazí, ale chutí tak dobre, že ho budete pripravovať aspoň raz týždenne.

Vynikajúci recept sme pre vás našli z youtube.

Potrebujeme:

400 g zemiakov

200 g šampiňónov

5 vajec

1 cibuľu

200 g kyslej smotany

100 g tvrdého syra

2 strúčiky cesnaku

10 g soli

5 g čierneho korenia

5 g bazalky

olej

plech s rozmerom 15 – 25 cm

Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky.

Foto: youtube/Savoureux.tv

Pridáme na rozohriatu panvicu s trochou oleja.

Pár minút zľahka opečieme a očistíme si šampiňóny a cibuľu.

Foto: youtube/Savoureux.tv

Nakrájame si ich na menšie kúsky a pridáme k zemiakom.

Foto: youtube/Savoureux.tv

Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, na plátky nakrájaný cesnak a všetko spolu premiešame.

Preložíme do zapekacej misy.

Foto: youtube/ Savoureux.tv

Vajíčka si vyšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a vylejeme rovnomerne na zemiaky.

Foto: youtube/Savoureux.tv

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

Foto: youtube/Savoureux.tv

Potom posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 5 minút.

Hotovo.

Môžeme podávať posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

BONUS

Ako bonus máme pre vás ešte jedlo rýchle a chutné jedlo zo zemiakov.

Foto: youtube/Savoureux.tv

Potrebujeme:

 

700 g zemiakov

2 l vody

soľ, čierne korenie podľa chuti

2 PL kukuričného škrobu

400 g šampiňónov

olej

1 mrkvu

1 cibuľu

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme vo vode do mäkka a roztlačíme ako zemiakovú kašu. Osolíme a primiešame kukuričný škrob.

Plech si pokryjeme papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme roztlačené zemiaky. Na panvicu si dáme olej, rozohrejeme a restujeme na nej na kúsky nakrájané šampiňóny. Potom si nastrúhame mrkvu, nakrájame cibuľu a pridáme k šampiňónom.

Premiešame a spolu restujeme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a premiešame.

Foto: youtube/Savoureux.tv

Túto plnku navrstvíme rovnomerne na zemiakovú masu tak, že necháme voľné asi 2 cm od kraja.

Potom opatrne zrolujeme a dáme piecť do rúry na 190 °C po dobu 30 minút.

Prajeme dobrú chuť!

 

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes