Len zemiaky, cibuľa a mlieko: Nikdy by som neverila, aké chutné a originálne jedlo z toho vznikne – PARÁDNY obed za centy!

Ak milujete zemiaky tak ako ja, tak neustále hľadáte nové recepty na ich prípravu. Dnes vám ukážeme recept zo stánky napadovy.blog na výborné zemiaky s cibuľou a mliekom.

Tento recept je veľmi chutný a má originálny vzhľad. Preto sa dá pripraviť nielen na rodinnú večeru, ale aj na sviatočný stôl.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

Dve alebo tri cibule

50-60 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

350-400 ml mlieka

Jedna čajová lyžička provensálskych bylín

Paprika

Soľ

Korenie podľa chuti

Postup:

Ošúpte zemiaky a nakrájajte na tenké plátky.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska.

Vezmite panvicu alebo formu a vymastite ju olejom.

Zemiaky rozložte do vrstiev striedavo s cibuľou.

Do každej vrstvy pridajte soľ, korenie.

A posypte aj provensálskymi bylinkami.

Poslednou vrstvou by mali byť zemiaky – ale najskôr zemiaky zalejeme mliekom, až potom uložíme poslednú vrstvu.

Najprv si teda uvaríme mlieko a zalejeme ním zemiaky.

Potom poukladajte poslednú vrstvu zemiakov, namažte ich rozpusteným maslom.

Posypte soľou, korením a bylinkami.

Pekáč alebo formu prikryte alobalom.

Vložte do rúry vyhriatej na 200-220 °.

Doba pečenia – 40-45 minút.

Potom odstráňte fóliu, znížte teplotu na 180 ° a zemiaky pečte ďalších 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár