plny-hrniec_transparent_negativ.png

350 g mletého mäsa, 3 zemiaky, 1 cibuľu a sýta celá rodina: Perfektný obed z pár prísad, každý vychvaľuje tú chuť!

Vynikajúci obed z mletého mäsa, zemiakov a jednoduchej omáčky. Už nikdy nebudete váhať, čo pripraviť na obed.

Vynikajúci obed z mletého mäsa, zemiakov a jednoduchej omáčky. Už nikdy nebudete váhať, čo pripraviť na obed.

Potrebujeme:

350 g mletého mäsa

350 g zemiakov

1 cibuľu

1 lyžičku soli (alebo podľa chuti)

½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia (alebo chuti)

1 lyžička sušených bylín

Olej na pečenie

Na omáčku:

100 g kyslej smotany

1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku

75 ml vody

Soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti

Ostatné: čerstvá zelená – na servírovanie

Postup:

Pripravte mäso: cibuľu a zemiaky nastrúhajte s veľkým strúhaním. Zmiešajte v hlbokej mise.

Pridajte mleté ​​mäso, soľ, mleté ​​čierne korenie a sušené bylinky. Dobre premiešajte.

Navlhčte si ruky vodou a vytvarujte hrubšie placky.

Opečte v malom množstve horúceho oleja na vysokej teplote po oboch stranách, kým nie sú dostatočne prepečené. Preneste ich na tanier.

Po vyprážaní všetkých kúskov zotrite zvyšky oleja z panvice pomocou papierových utierok. Potom na panvicu opäť preložte mäso.

Pripravte omáčku: Kyslá smotana, paradajková pasta, soľ, mleté ​​čierne korenie podľa chuti a voda sa premiešajú v miske. Dobre premiešajte.

Nalejte omáčku do panvice.

Opečte v omáčke po dobu 15 minút pri miernom ohni pod pokrievkou.

Odstráňte z tepla a podľa potreby posypte nasekanou zelenou.

Podávajte so zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes