Kúpila som len 2 kuracie prsia, 1 kapustu, syr a uvarila túto DELIKATESU: Zbláznila sa do nej celá rodina!

Vynikajúci recept od pani Danice z kuracieho mäsa, kapusty a úplne jednoduchej marinády. Mäsko je šťavnaté a podáva sa bez ďalšej prílohy.

Potrebujeme:

kuracie prsia, 500 g;

kefír alebo kyslá smotana, 300 ml;

bazalka, korenie;

cesnak podľa chuti;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

biela kapusta, 700 g;

syr, 50 g.

Postup:

Mäso umyjeme a osušíme papierovými utierkami.

Po celom mäse robíme rezne – to umožní jeho dobré marinovanie.

Kefír trochu zahrejeme a rozpustíme korenie, soľ, korenie, pretlačený cesnak, aromatické bylinky.

Vložte mäso do marinády a nechajte pôsobiť 20 minút.

Kapustu nakrájte nadrobno, vložte do formy a na vrch dáme kúsky mäsa.

Prelejte marinádou.

Syr nastrúhajte a zmiešame s uvareným vajcom, tiež nastrúhaným.

Pečte v rúre 30 minút pri 180 stupňoch, vyberieme a navrch natrieme syr a vajce a pečieme ďalších 15 minút.

Hotovo! :-)