Výborné jedlo za lacný peniaz a len z niekoľkých jednoduchých a lacných prísad.
Náplň môžete meniť podľa chuti a získať tak zakaždým nové príchute.
Ja mám toto jedlo najradšej len so syrom, ale pokojne môžete pridať aj plátky šunky, slaninku, zeleninu…
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept sme našli na kanáli Hausgemachte Rezepte.
Potrebujeme:
3 zemiaky
3 vajcia
Majoránka
Čierne korenie
Petržlenová vňať
Soľ
Olej
Kúsok masla
5 plátkov syra
Postup:
Zemiaky ošúpeme.
Nastrúhame ich na hrubom strúhadle a preložíme do misky.
Zalejeme studenou vodou.
Vajcia rozbijeme do misky.
Pridáme majoránku, soľ a korenie.
Petržlenovú vňať nasekáme najemn.
Pridáme do vaječnej zmesi a premiešame.
Zemiaky zlejeme a necháme chvíľu odkvapkať na site.
Na panvicu dáme zahriať olej a kúsok masla.
Teraz pridáme ½ zemiakov.
Osolíme.
Teraz na zemiaky nalejeme vaječnú zmes – uhladíme.
Opäť osolíme.
Prikryjeme pokrievkou a smažíme 7 minút.
Pridáme 5 plátkov syra.
Pridáme aj zvyšné zemiaky a rozložíme po celom povrchu – uhladíme.
Opäť štipka soli.
Prikryjeme pokrievkou a smažíme 5 minút.
Potom pomocou taniera obrátime.
Vrátime späť na panvicu vrchnou stranou nadol.
Na vrch rozpustíme plátok masla.
Keď je maslo rozpustené a placka krásne zlatistá, môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU.