Obed ako lusk za 20 minút: Kuracie kúsky v jemnej horčicovo-smotanovej omáčke!

Obed ako lusk za 20 minút: Kuracie kúsky v jemnej horčicovo-smotanovej omáčke!

Tento recept je skvelý, rýchly a môžete ho pripravovať s kuracím alebo bravčovým mäsom. Najrýchlejšia je samozrejme verzia z kuracieho mäsa, pri ktorej celá príprava trvá len 20 minút!

Potrebujeme:

2 ks kuracích rezňov prekrojených na tenšie plátky.

4 lyžice vody

4 lyžice sladkej smotany na varenie

2 kyslé uhorky

Trochu soli, čierneho mletého korenia a vegety

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice oleja

Petržlenovú vňať

Postup:

Kuracie mäso ochutíme soľou a korením. Opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom stiahneme plameň, prikryjeme pokrievkou a necháme niekoľko minút dusiť približne 10 – 15 minút (podľa potreby môžeme podliať trochou vody, ale mäso by malo pustiť dosť šťavy).

Smotanu zmiešame s 2 lyžicami vody alebo vývaru, pridáme vegetu a primiešame k mäsu. Pridáme aj nakrájané kyslé uhorky, horčicu, petržlenovú vňať a necháme prevariť. Keď je mäso hotové, odstavíme a môžeme podávať.

zdroj: coolinarika