plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravte si toto chutné cesto zo zemiakov a smotany: Je to mňamka a nepotrebujete ani štipku droždia!

Mám pre vás skvelý tip na cesto, ktoré nahradí aj kysnuté cesto a pripravíte z neho mnohé fantastické dobroty. Keď dostanete chuť na niečo dobré, pripravte si toto chutné občerstvenie z tohoto vynikajúceho cesta,  zemiakov a kefíru podľa receptu z facebooku.

Potrebujeme:

250 g kyslej smotany

1 vajce

1 ČL sódy bikarbóny

1 ČL cukru

300 g zemiakov

100 ml kefíru

2 PL slnečnicového oleja

1/2 ČL soli

400 g hladkej múky

Postup:

Z tohoto cesta môžete robiť akékoľvek pečené či vyprážané dobroty.

Ako prvé si v mise zmiešame kefír a kyslú smotanu.

Pridáme slnečnicový olej, vajíčko, cukor a soľ.

Do zmesi pridáme sódu bikarbónu s múkou a vypracujeme homogénne cesto.

Teraz si pripravíme náplň.

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka.

Roztlačíme na kašu.

Cesto si rozdelíme na rovnomerne veľké kúsky, vyvaľkáme ich na malé placky a naplníme plnkou.

Potom vyformujeme.

Na panvici rozpálime olej a vysmažíme z oboch strán dozlatista.

Ukladáme na papierové utierky, aby vsiakol prebytočný olej a môžeme podávať.

Cesto je jemné, nadýchané a chutné.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes