plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nikdy predtým som nevidela chlieb piecť takto – úžasné: Vďaka tomuto receptu máme čerstvé pečivo, aj keď sú zavreté obchody!

S týmto receptom vás nezaskočí žiadna situácia a čerstvé pečivo budete mať stále na stole. Chutné a voňavé pečivo, ktoré miluje celá rodina. 

Potrebujeme:

700 g hladkej múky

250 ml teplého mlieka

250 ml horúcej vody

1 ČL soli

1 ČL cukru

20 g roztopeného masla

10 g droždia

sezam

1/2 ČL jedlej sódy

Postup:

V teplom mlieku rozpustíme maslo, pridáme soľ, cukor, teplú vodu a rozmrvené droždie.

Dôkladne rozmiešame metličkou. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme vláčne cesto.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme kysnúť 30 minút.

Pracovnú dosku si posypeme múkou a preložíme na ňu nakysnuté cesto.

Vyformujeme cesto do hrubšieho valca a nakrájame na menšie kúsky.

Tie potom vyformujeme do guľôčok.

Polovicu z nich vyvaľkáme na placku, stočíme a vyformujeme rožky.

Dáme na plech a prikryjeme bavlnenou utierkou.

Do hrnca dáme vodu a pridáme lyžičku soli.

Necháme zovrieť a pečivo trochu obvaríme.

Potom vytvoríme ostrým predmetom vzor na pečive a posypeme sezamom.

Upečieme do zlatista a podávame.

Prajeme dobrú chuť! 

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes