Vždy som robila huby len na panvici v trojobale, alebo v cetíčku. Tento recept mám od mojej kamarátky a odvtedy ich takto robím pravidelne. Je to nesmierne chutné a lahodné jedlo!
Potrebujeme:
400 g húb
½ šálky suchého bieleho vína
½ hlávky cesnaku (menšieho)
½ sušenej chilli papričky
Zväzok petržlenovej vňate
Olej
Soľ
Postup:
Huby, ošúpaný cesnak aj chilli papričku nakrájame. Na palvici zahrejeme olej tak, aby pokrýval celé dno. Pridáme cesnak, papričku a smažíme maximálne 1 minútu.
Pridáme huby a osmažíme – dochutíme soľou a korením. Keď huby chytia hnedastý nádych a zmäknú, pridáme Vínu a 5 minút restujeme, aby sa alkohol odparil. Potom pridáme petržlenovú vňať, zamiešame a necháme ešte 5 minút na panvici.
Výsledkom je fantasticky chutná pochúťka z húb s krásnou vôňou a úžasnou chuťou. Huby môžete takto pripraviť aj v celku, je to naozaj vynikajúce.