Každý doma zisťoval, čo som urobila s hubami, že sú tak fantastické: Zabudnite na trojobal, toto je nevídaná pochúťka!

Vždy som robila huby len na panvici v trojobale, alebo v cetíčku. Tento recept mám od mojej kamarátky a odvtedy ich takto robím pravidelne. Je to nesmierne chutné a lahodné jedlo!

Potrebujeme:

400 g húb

½ šálky suchého bieleho vína

½ hlávky cesnaku (menšieho)

½ sušenej chilli papričky

Zväzok petržlenovej vňate

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Olej

Soľ

Postup:

Huby, ošúpaný cesnak aj chilli papričku nakrájame. Na palvici zahrejeme olej tak, aby pokrýval celé dno. Pridáme cesnak, papričku a smažíme maximálne 1 minútu.

Pridáme huby a osmažíme – dochutíme soľou a korením. Keď huby chytia hnedastý nádych a zmäknú, pridáme Vínu a 5 minút restujeme, aby sa alkohol odparil. Potom pridáme petržlenovú vňať, zamiešame a necháme ešte 5 minút na panvici.

Výsledkom je fantasticky chutná pochúťka z húb s krásnou vôňou a úžasnou chuťou. Huby môžete takto pripraviť aj v celku, je to naozaj vynikajúce.