plny-hrniec_transparent_negativ.png

O pudingových lievancoch počul málokto: Sú oveľa chutnejšie ako obyčajné!

Pudingové lievance sú také dobré, že pokojne môžu konkurovať tým klasickým.

Puding pridaný do lievancov urobí ich textúru ešte pružnejšou.

 

 

Skvelý recept na neodolateľné domáce lievance z portálu gotujmy.

Potrebujeme:

250 g múky (cca 1,5 šálky)

1 pohár kefíru ( 250 ml)

1/2 pohára mlieka

1 vajce

2 PL kryštálového cukru

7 g sušeného droždia

1 balenie práškového pudingu (40 g, t. j. cca 3 PL)

repkový olej

 

 

Na posypanie:

Práškový cukor

Ďalej:

Kyslá smotana

Tvaroh

Čerstvé ovocie

Javorový sirup

Postup:

Do misky nalejeme mlieko.

Pridáme 1/2 PL cukru a droždie.

 

 

Všetko spolu premiešame.

A odstavíme na 10 minút, aby sa aktivoval kvások.

Do zmesi pridáme vlažný kefír.

 

 

Pridáme vajce a 1,5 PL cukru.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Nasypeme puding a dobre zamiešame.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku.

 

 

Cesto vymiešame lyžicou, kým nezískame jednotnú štruktúru.

Misu s cestom necháme kysnúť na teplom mieste asi pol hodinu.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Keď je dobre rozohriaty, lyžicou odoberieme cesto a na panvici vyformujeme lievanec.

 

 

Vyprážame z oboch strán do zlatista.

Hotové lievance poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby absorbovala prebytočný olej.

 

 

Posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

Ak chcete, môžete pridať aj kyslú smotanu, čerstvé ovocie, alebo tvaroh.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes