plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte napolitánky s nutellou a máte základ na fantastický dezert: Návšteva bude ohromená a netreba ho ani piecť!

Pripravte si tento vynikajúci dezert, z ktorého budú hostia nadšení a netreba ho ani piecť. 

Základ si pripravíte z dvoch surovín a potom stačí už len vymiešať jednoduchý krém a polevu.

Po dôkladnom vychladení máte dezert ako lusk!

 

 

Inšpirujte sa týmto jednoduchým receptom z youtube.

Potrebujeme:

200 g napolitánok s čokoládovou náplňou

100 g nutelly

formu s priemerom 18 cm

Na krém:

400 ml šľahačkovej smotany (33%)

400 g mascarpone alebo iného smotanového syra

200 g práškového cukru

Na polevu:

120 g čokolády

60 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Napolitánky si vložíme do mixéra a rozmixujeme. 

Potom ich zmiešame s nutellou.

Vymiešame kompaktnú hmotu.

 

 

Tou naplníme formu, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a odložíme ju na 15 minút do mrazničky. 

Medzitým si pripravíme krém.

V mise si vyšľaháme šľahačkovú smotanu na tuhú šľahačku a zmiešame ju s mascarpone alebo iným smotanovým syrom.

 

 

Potom zašľaháme aj práškový cukor a krém rovnomerne navrstvíme na pripravený základ.

Teraz vložíme formu do mikroténového vrecka a odložíme ju do chladničky na 2 – 3 hodiny. 

Nakoniec si ešte pripravíme čokoládovú polevu.

 

 

Do misky si nalámeme čokoládu, zalejeme ju horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešame polevu.

Stuhnutý dezert po uplynutí doby vyberieme z chladničky, odstránime papier na pečenie a rovnomerne ho polejeme čokoládovou polevou. 

Hotovo.

Teraz stačí dezert už len nakrájať a môžeme ho podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes