Pripravte si tento vynikajúci dezert, z ktorého budú hostia nadšení a netreba ho ani piecť.
Základ si pripravíte z dvoch surovín a potom stačí už len vymiešať jednoduchý krém a polevu.
Po dôkladnom vychladení máte dezert ako lusk!
Inšpirujte sa týmto jednoduchým receptom z youtube.
Potrebujeme:
200 g napolitánok s čokoládovou náplňou
100 g nutelly
formu s priemerom 18 cm
Na krém:
400 ml šľahačkovej smotany (33%)
400 g mascarpone alebo iného smotanového syra
200 g práškového cukru
Na polevu:
120 g čokolády
60 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Napolitánky si vložíme do mixéra a rozmixujeme.
Potom ich zmiešame s nutellou.
Vymiešame kompaktnú hmotu.
Tou naplníme formu, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a odložíme ju na 15 minút do mrazničky.
Medzitým si pripravíme krém.
V mise si vyšľaháme šľahačkovú smotanu na tuhú šľahačku a zmiešame ju s mascarpone alebo iným smotanovým syrom.
Potom zašľaháme aj práškový cukor a krém rovnomerne navrstvíme na pripravený základ.
Teraz vložíme formu do mikroténového vrecka a odložíme ju do chladničky na 2 – 3 hodiny.
Nakoniec si ešte pripravíme čokoládovú polevu.
Do misky si nalámeme čokoládu, zalejeme ju horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešame polevu.
Stuhnutý dezert po uplynutí doby vyberieme z chladničky, odstránime papier na pečenie a rovnomerne ho polejeme čokoládovou polevou.
Hotovo.
Teraz stačí dezert už len nakrájať a môžeme ho podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod nájdete TU