Nutellová rolka: Rýchly a jednoduchý recept na sladké pokušenie!

Lahodná rolka z jemného cesta, ktorá je ideálna na desiatu alebo ku káve.

Konečne som našla recept na piškótovú roládu, ktorá je perfektne nadýchaná, jemná a nezlomí sa.

Pripravíte ju za veľmi krátky čas a doslova vám bude miznúť z taniera pred očami.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Dokonca, do cesta nejde ani prášok d pečiva.

Nenáročný recept z portálu giallozafferano na jemnú rolku s nutellovou náplňou.

Potrebujeme:

120 g hladkej múky

130 g kryštálového cukru

5 stredne veľkých vajec

1 PL extra panenského olivového oleja

Na plnku:

300 g Nutelly

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

 

 

Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov.

Bielka vyšľaháme mixérom.

Hneď, ako začnú tuhnúť za stáleho šľahania pridáme polovicu cukru.

 

 

Po niekoľkých minútach pridáme zvyšný cukor.

Pokračujeme v šľahaní.

Potom postupne počas šľahania pridávame jeden žĺtok po druhom.

 

 

Nakoniec pridáme olej.

Jemnými pohybmi zdola nahor po troškách pridávame preosiatu múku.

Krém nanesieme pomocou špachtle na plech vystlaný papierom na pečenie.

Povrch veľmi jemne zarovnáme.

 

 

Cesto pečieme v rúre 7-8 minút pri teplote 200°C alebo kým na povrchu nevzniknú bublinky a nebude jemne zlatistý.

Potom cesto vyberieme z rúry.

Posypeme ho cukrom, prekryjeme potravinou fóliou a zrolujeme, pričom z rolky odstránime papier.

 

 

Rolku prekryjeme utierkou.

Necháme úplne vychladnúť.

Potom ju môžeme rozvinúť, odstrániť fóliu a potrieť množstvom nutelly.

 

 

Rolku zvinieme, vložíme do servírovacej misy a prekryjeme fóliou.

Potom ju vložíme na 30 minút do chladničky.

Pred servírovaním posypeme cukrom.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay