Už ste skúšali „nutellu“ z jabĺk? Je vynikajúca, jednoduchá a vydrží celý rok!

Z jesenného zberu máme množstvo jabĺk, ktoré sme ale ešte nestihli spotrebovať.

 

 

Niektoré odrody sú ešte stále šťavnaté a vydržia až do jari, ale máme aj také, ktoré múčnaté a na bežné jedenie nie až tak vhodné.

Práve z nich robím každý rok vynikajúcu domácu Nutellu z jabĺk.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak ste ju ešte neskúšali, určite to napravte.

 

 

Ide o výborný, rýchly a veľmi jednoduchý recept.

Za lacný peniaz máte výbornú čokoládovú nátierku na chlebík, na zlepovanie pečiva, alebo do najrôznejších receptov.

 

 

Potrebujeme:

1 kg jabĺk

150-250 g kr. cukru

50 g práškového kakaa

50 g čokolády na varenie

Postup:

Jablká umyjeme.

 

 

Zbavíme ich jadrovníka.

Nakrájame na kúsky.

Podlejeme trochu vodou.

 

 

Rozdusíme úplne domäkka.

Potom dosladíme podľa chuti.

 

 

Ak chcete, na dosladenie môžeme použiť domáci vanilkový cukor.

Vmiešame práškové kakao.

 

 

A nakoniec vmiešame aj nalámanú čokoládu na varenie.

Môžeme rozmixovať.

Necháme prejsť varom.

 

 

Potom lejeme do malých pohárov.

Dobre uzavrieme.

 

 

Teraz sterilizujeme pri 85 °C približne 20 minút.

Nutellu používame na lepenie pečiva, ako nátierku, alebo ako prísadu do krémov.

Je výborná aj na vyjedanie rovno z pohára.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay