Vynikajúci nepečený dezert s fantastickou chuťou a rýchlou prípravou.
Autorom receptu je Kuchař Vláďa.
Potrebujeme:
440 gramov maslových sušienok
600 gramov Nugety ( môžete použiť aj Nutelly)
1 kg mascarpone
400 gramov kyslá smotana (tučná, minimálne 18%)
Postup:
Sušienky si rozdelíme na 4 rovnaké diely (110 g).
Nugetu alebo Nutellu na 2 polovice (300 g).
Vezmeme si sušienky a v tortovej forme alebo forme na rezy ich vyskladáme vedľa seba.
Vezmeme Nugetu alebo Nutellu (300 g), ktorú si rozohrejeme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.
Pokiaľ budeme rozohrievať v mikrovlnke, otvorte ju, zložte vnútorný alobalový obal ktorý je medzi viečkom a pohárom.
Potom stačí 2 x 30 sekúnd na to, aby bola horúca – odporúčame po 30 sek. premiešať lyžičkou).
Nugetu alebo Nutellu následne rovnomerne nanesieme na rozprestreté sušienky.
Vezmeme si sušienky a položíme ich vedľa seba na vrstvu nanesenej nugety.
Takto pripravený korpus dáme do chladničky na minimálne 10 minút.
Krém:
Do misky dáme mascarpone (1 kg) a kyslú smotanu (400 g).
Všetko pomocou ručného elektrického šľahača ušľaháme do krému.
Takto pripravený krém rovnomerne nanesieme na pripravený korpus.
Vrchná vrstva:
Vezmeme si opäť sušienky a vyskladáme vedľa seba na nanesený krém.
Vezmeme zvyšok Nugety (300 g) a zahrejeme ako v predchádzajúcom kroku.
Následne rovnomerne naneste na rozprestreté sušienky.
Posledná vrstva:
Vezmeme si zvyšné sušienky a položíme ich vedľa seba na vrstvu nanesenej nugety.
Takto pripravené rezy dáme na minimálne 1-2 hodiny schladiť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)