Nepečené NUGETA REZY: Extra chutné a absolútne jednoduché!

Vynikajúci nepečený dezert s fantastickou chuťou a rýchlou prípravou.

 

 

Autorom receptu je Kuchař Vláďa.

Potrebujeme:

440 gramov maslových sušienok

600 gramov Nugety ( môžete použiť aj Nutelly)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kg mascarpone

400 gramov kyslá smotana (tučná, minimálne 18%)

Postup:

 

Sušienky si rozdelíme na 4 rovnaké diely (110 g).

Nugetu alebo Nutellu na 2 polovice (300 g).

 

 

Vezmeme si sušienky a v tortovej forme alebo forme na rezy ich vyskladáme vedľa seba.

Vezmeme Nugetu  alebo Nutellu (300 g), ktorú si rozohrejeme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.

 

 

Pokiaľ budeme rozohrievať v mikrovlnke, otvorte ju, zložte vnútorný alobalový obal ktorý je medzi viečkom a pohárom.

Potom stačí 2 x 30 sekúnd na to, aby bola horúca – odporúčame po 30 sek. premiešať lyžičkou).

Nugetu  alebo Nutellu následne rovnomerne nanesieme na rozprestreté sušienky.

 

 

Vezmeme si sušienky a položíme ich vedľa seba na vrstvu nanesenej nugety.

Takto pripravený korpus dáme do chladničky na minimálne 10 minút.

Krém:

 

 

Do misky dáme mascarpone (1 kg) a kyslú smotanu (400 g).

Všetko pomocou ručného elektrického šľahača ušľaháme do krému.

Takto pripravený krém rovnomerne nanesieme na pripravený korpus.

Vrchná vrstva:

 

 

Vezmeme si opäť sušienky a vyskladáme vedľa seba na nanesený krém.

 

 

Vezmeme zvyšok Nugety (300 g) a zahrejeme ako v predchádzajúcom kroku.

Následne rovnomerne naneste na rozprestreté sušienky.

 

 

 

Posledná vrstva:

Vezmeme si zvyšné sušienky a položíme ich vedľa seba na vrstvu nanesenej nugety.

Takto pripravené rezy dáme na minimálne 1-2 hodiny schladiť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay