plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasné, rýchle, jednoduché a hlavne strašne dobré Nugátové špice: Luxusná vianočná dobrota, zvládne ich aj začiatočník!

Tento recept od Hanky robím odkedy som ho prvýkrát našla na internete. Je to už 10 rokov, no lepší vianočný dezert nepoznám.

Potrebujeme:

1 šľahačka

200 g nugátu (majú ho skoro v každej cukrárni na váhu len sa nebojte opýtať – (dá sa nahradiť aj nugátovú čokoládou)

150 g horkej čokolády

100 g mliečnej čokolády

100 g masla alebo 100% tuku

Postup:

Všetky prísady vrátane šľahačky dáme do nejakej nerezovej alebo ohňovzdornej misky a položíme nad hrniec s vriacou vodou. Keď sa začne zmes rozpúšťať, začneme miešať metličkou, aby sa všetko naozaj poriadne rozpustilo, inak Vám kúsky čokolády budú upchávať zdobiace vrecúško. Potom dáme misku niekam vychladiť, ja som dala do chladničky. Stuhnutú zmes potom dáme do mixéra, rozšľaháme a plníme do malých košíčkov.

Nugát sa dá kúpiť v cukrárni – najčastejšie sú to jednoducho klasické kocky ako z bonboniéry, len podstatne lacnejšie. Necháme vychladiť a pochutnávame si, je to fantastická dobrôtka.

Najlepšie recepty na dnes