plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nový spôsob prípravy ZEMIAKOV: Vaša rodina si tento nápad úplne zamiluje!

Pripravte si doma obľúbené plnené fašírky z varených zemiakov trochu inak, ako ste boli doteraz zvyknutí.

Na tento jednoduchý recept nepotrebujete veľa surovín, ale výsledok všetkých ohromí.

 

 

Výborný nenáročný recept na jemné zemiakové fašírky z youtube kanála Herzhaft und lecker.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

1 ČL soli

5 PL akejkoľvek múky

olivový olej

2 vajcia

1 strúčik cesnaku

štipku soli

90 ml mlieka

150 g syra

strúhanku

Postup:

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na kocky.

Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ, prekryjeme a varíme do mäkka.

 

 

Do misky pridáme vajcia.

Ďalej pridáme štipku soli.

A metličkou dobre vymiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme mlieko.

Pridáme múku.

A dobre premiešame.

 

 

Uvarené zemiaky scedíme a preložíme do hlbokej misy.

Polejeme ich olivovým olejom.

A ešte za horúca roztlačíme na kašu.

 

 

Do zemiakov pridáme múku a rpetlačený cesnak.

Špachtľou vymiešame.

Tvrdý syr nakrájame na kocky.

 

 

Ruky si namažeme olejom, aby sa nám na ne nelepilo cesto.

Do ruky si naberieme lyžicu cesta, jemne ho roztlačíme.

Do stredu vložíme kocku syra a vytvarujeme guľu.

 

 

Zemiakové gule vyvaľkáme v cestíčku.

Potom ich dôkladne obalíme v strúhanke.

 

 

Fašírky vložíme do horúceho rastlinného oleja.

Smažíme ich 3-5 minút do zlatista.

 

 

A môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes