plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nový spôsob prípravy VAJEC valcuje internet: Vezmite len panvicu a skúste hneď tento nápad!

Úžasný nápad, ako pripraviť z vajec delikatesu lahodiacu oku aj chuťovým pohárikom. Je to vynikajúce a okamžite si to získalo celú našu rodinu. Ideálne na večeru aj na raňajky.

 

Tento nápad sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Vajíčka

Syr

Soľ, korenie

Bylinky nasekané najemno (ideálne petržlenovú vňať)

Postup:

Nachystáme 4 vajcia na prvý recept.

Vyberieme žĺtky.

 

 

Ochutíme soľou, korením a rozšľaháme.

 

 

 

Nalejeme na pomastenú panvicu.

 

Necháme pár minút zapiecť.

 

Zatiaľ si nakrájame syr na hrubšie plátky – uložíme na jednu stranu vaječnej hmoty a zrolujeme pomocou dvoch varešiek.

 

 

Vajčenú hmotu úplne nezrolujeme, necháme kúsok z konca nezrolovaný.

 

Bielky vymiešame s nasekanými bylinkami. Tiež osolíme a 1/2 tejto hmoty nalejeme na panvicu tak, aby pokrývala aj nezrolovaný koniec.

 

2-3 minúty necháme zapiecť a pokračujeme v rolovaní, ale opäť nie až celkom dokonca.

 

 

Dolejeme zvyšok zmesi, necháme zapiecť 2-3 minúty a tentokrát už úplne zrolujeme.

 

 

Prvá rolka je hotová.

 

 

 

Na druhý recept si rozbijeme 3 vajcia.

 

Nachystáme si tiež strúhaný syr a 1 párok.

 

 

Vajcia vymiešame vidličkou, ochutíme.

Na pomastenú panvicu nalejeme 1/4 hmoty, posypeme trochou syra a necháme zapiecť tak, aby sme mohli začať rolovať.

 

Na jeden koniec vaječnej placky uložíme párok.

 

Postupujeme rovnako ako v predchádzajúcom recepte – nerolujeme až dokonca.

 

Prilejme 1/3 hmoty, syr a postup zopakujeme.

 

 

Teraz pridáme zvyšok vaječnej hmoty, necháme zapiecť, ale opäť nerolujeme až dokonca.

 

Na samý koniec pridáme na panvicu len syr, keď sa roztopí, zrolujeme a máme hotovo.

 

Aj druhá rolka je hotová.

Obe vyzerá naozaj veľmi atraktívne a sú fantasticky chutné!

 

 

Najlepšie recepty na dnes