Predstavujeme vám revolučný spôsob prípravy chutného kuracieho mäsa.
Kuracie krídla podľa nášho jednoduchého receptu sú neodolateľne chutné a voňavé.
Bombastický recept na neodolateľné pečené kuracie krídla z youtube kanála Schneller Koch.
Potrebujeme:
kuracie krídelká
na každý 1 kg krídel potrebujeme 1 ČL soli
mleté čierne korenie
1/2 ČL mletej papriky
1-2 strúčiky cesnaku
1 PL paradajkovej pasty
120 ml pšeničného piva
Na zemiaky:
1 kg zemiakov
soľ
1/2 ČL mletej papriky
mleté čierne korenie
rastlinný olej
Na šalát:
5 uhoriek
1 veľkú papriku
1 mrkvu
jarnú cibuľku
2 strúčiky cesnaku
zväzok koriandra alebo petržlenovej vňate
kôpor
3 paradajky
1 ČL soli
1/2 ČL mletej papriky
1/3 ČL čili
50 ml slnečnicového oleja
1 ČL octu
1 PL sójovej omáčky
Postup:
Z krídel odrežeme konce a krídla vložíme do plastového vrecka.
Pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku.
Cez lis pretlačíme cesnak, pridáme paradajkovú pastu a nalejeme pivo.
Vrecko dobre uzavrieme a dôkladne premiešame.
Mäso marinujeme 2-3 hodiny v chladničke alebo jednu hodinu pri izbovej teplote (25°C).
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame a vložíme do hlbokej misy.
Zemiaky posolíme, pridáme mletú papriku, čierne korenie, olej a všetko spolu dobre premiešame.
Potom zemiaky vložíme na plech.
Kuracie krídla navlečieme na drevené špajle a položíme ich na okraj plechu (viď video).
Krídelká potrieme zvyšnou omáčkou, vložíme do rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C.
Z uhoriek odstránime konce, nakrájame ich na menšie plátky a vložíme do hlbokej misy.
Pridáme na plátky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, jarnú cibuľku a nasekaný cesnak.
Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať a kôpor.
Rajčinu nakrájame na štvrtiny, odstránime jadierka, nakrájame na plátky a pridáme do šalátu.
Potom pridáme soľ, mletú papriku, čili, horúci olej, ocot a sójovú omáčku.
Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme 5-10 minút odstáť.
Po 25-ich minútach otočíme kuracie krídelká, potrieme ich omáčkou a pečieme ďalších 25 minút do zlatista.
Do chrumkava upečené krídelká servírujeme so zemiakmi a sviežim šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU