plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nový spôsob prípravy chutného kuracieho mäsa: Tento recept si zamilujete!

Predstavujeme vám revolučný spôsob prípravy chutného kuracieho mäsa.

Kuracie krídla podľa nášho jednoduchého receptu sú neodolateľne chutné a voňavé.

 

 

Bombastický recept na neodolateľné pečené kuracie krídla z youtube kanála Schneller Koch.

Potrebujeme:

kuracie krídelká

na každý 1 kg krídel potrebujeme 1 ČL soli

mleté čierne korenie

1/2 ČL mletej papriky

1-2 strúčiky cesnaku

1 PL paradajkovej pasty

120 ml pšeničného piva

Na zemiaky:

1 kg zemiakov

soľ

1/2 ČL mletej papriky

mleté čierne korenie

rastlinný olej

Na šalát:

5 uhoriek

1 veľkú papriku

1 mrkvu

jarnú cibuľku

2 strúčiky cesnaku

zväzok koriandra alebo petržlenovej vňate

kôpor

3 paradajky

1 ČL soli

1/2 ČL mletej papriky

1/3 ČL čili

50 ml slnečnicového oleja

1 ČL octu

1 PL sójovej omáčky

Postup:

Z krídel odrežeme konce a krídla vložíme do plastového vrecka.

Pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku.

 

 

Cez lis pretlačíme cesnak, pridáme paradajkovú pastu a nalejeme pivo.

Vrecko dobre uzavrieme a dôkladne premiešame.

 

 

Mäso marinujeme 2-3 hodiny v chladničke alebo jednu hodinu pri izbovej teplote (25°C).

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame a vložíme do hlbokej misy.

 

 

Zemiaky posolíme, pridáme mletú papriku, čierne korenie, olej a všetko spolu dobre premiešame.

Potom zemiaky vložíme na plech.

 

 

Kuracie krídla navlečieme na drevené špajle a položíme ich na okraj plechu (viď video).

Krídelká potrieme zvyšnou omáčkou, vložíme do rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C.

 

 

Z uhoriek odstránime konce, nakrájame ich na menšie plátky a vložíme do hlbokej misy.

Pridáme na plátky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, jarnú cibuľku a nasekaný cesnak.

 

 

Ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať a kôpor.

Rajčinu nakrájame na štvrtiny, odstránime jadierka, nakrájame na plátky a pridáme do šalátu.

 

 

Potom pridáme soľ, mletú papriku, čili, horúci olej, ocot a sójovú omáčku.

Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme 5-10 minút odstáť.

 

 

Po 25-ich minútach otočíme kuracie krídelká, potrieme ich omáčkou a pečieme ďalších 25 minút do zlatista.

Do chrumkava upečené krídelká servírujeme so zemiakmi a sviežim šalátom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes