Žemle už nekupujem: Mám NOVÝ perfektný recept na rýchle a chrumkavé žemle – cesto zamiešam za 10 minút!

Vynikajúce domáce pečivo, ktoré viete rýchlo pripraviť a chutí vynikajúco aj na druhý deň.

 

 

Tieto žemle si zamilujete, pretože sú fantasticky chrumkavé a rozvoniava po nich celá kuchyňa.

Vyskúšajte skvelý recept z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

teplé mlieko 200 ml

teplá voda 200 ml

cukor 1 polievková lyžica

suché droždie 1 polievková lyžica

soľ 1 lyžička

maslo 30 g (rozpustené)

múka hladká 600 g (+ -)

dodatočne:

múka na posyp asi 1 polievková lyžica

maslo 25-30 g

Voliteľné:

Sezamové semienka

Postup:

V miske zmiešame teplú vodu, teplé mlieko, cukor, soľ a droždie.

Rozmiešame.

 

 

Postupne vmiešame múku a vypracujeme cesto.

Prirpavíme si misku, ktorú vymastíme olejom.

Vložíme do nej cesto.

Prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.

 

 

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice a každú nakrájame na kúsky.

Vyformujeme jednotlivé buchtičky, ktoré preložíme na plech vyložený papierom.

Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 20 minút.

 

Poprášime múkou, každú buchtu narežeme žiletkou a do rezu vložíme kúsok masla.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 190 stupňov 25-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels