Keď máte doma zemiaky, vyskúšajte tento originálny recept: Lepšie ako hranolky a potrebujete LEN 2 ingrediencie!

Fantastická zemiaková pochúťka, ktorú si pripravíte veľmi jednoducho a potrebujete len 2 ingrediencie.

Ani by nám nenapadlo, že z obyčajných zemiakov môže vzniknúť takáto dobrota.

Navyše krásne vyzerá na tanieri!

 

 

...

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Ricette arabe facili.

Potrebujeme:

500 g uvarených zemiakov v šupke

7 g soli

100 – 120 g kukuričného škrobu

rastlinný olej na vysmážanie

Postup:

 

 

Uvarené zemiaky si ošúpeme.

Vložíme do misy a roztlačíme vidličkou. 

 

 

Následne ich ešte prepasírujeme cez kovové sitko.

Ide o to, aby bola hmota úplne jemná.

 

 

Teraz zemiakovú hmotu osolíme.

A nasypeme kukuričný škrob.

 

 

Rukou vypracujeme kompaktné cesto, ktoré sa nelepí a preložíme ho na pracovnú dosku. 

Vyšúľame si ho na hrubý valec.

 

 

A nakrájame na menšie rovnomerne veľké kúsky. 

Aby sa vám s cestom lepšie pracovalo, môžete si ruky jemne potrieť olejom.

 

 

Každý kúsok si teraz znovu vyšúľame na tenší slíž.

Ten nakrájame opäť na približne rovnako kúsky, ktoré následne vygúľame.

 

 

Vzniknuté cestové guľky si budeme teraz formovať pomocou odšťavovača na citrón.

 

 

Jednoducho guľku pritlačíme na vrch odšťavovača, vďaka čomu nám vznikne pekný tvar pripomínajúci kvetinku.

Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime a kladieme doňho pripravené cestové kvetinky.

Vysmážame dozlatista a následne necháme odkvapkať na tanieri pokrytom papierovou utierkou. 

Podávame s obľúbenou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay