plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja teta dnes na obed urobila tento uhorkový šalát: Jeho chuť okamžite zatieni každú inú prílohu!

Vynikajúci recept na uhorkový šalát s nezvyčajným výberom surovín.

 

 

Je vynikajúco ochutený a lahodný.

Ide o ideálnu prílohu ku grilovanému alebo pečenému mäsku.

U nás sa podáva aj s obyčajným chlebom.

 

 

Určite vyskúšajte a nebudete ľutovať – je to lepšie ako klasika so sladkokyslým nálevom.

Potrebujeme:

1 zelená uhorka

2 nakladané uhorky

½ malej cibule

½ zväzku pažítky

3-4 lyžice oleja

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

Zelenú uhorku umyjeme.

 

 

Ošúpeme ju, z oboch strán odrežeme konce a zvyšok nakrájame na plátky.

Preložíme ich do misy.

Posypeme soľou a necháme 20-30 minút odstáť .

 

 

Medzitým si pripravte nakladané uhorky na šalát .

Tieto nastrúhajte na strúhadle s hrubými otvormi.

Jemne ich vyžmýkame z kyslej šťavy, ktorú pustili.

 

 

Na sitku vytlačíme aj zelenú uhorku.

Vložíme späť do misy a pridáme do nej nastrúhané nakladané uhorky.

K zelenine pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

 

 

Pridáme aj olej a nasekaný kôpor.

Dôkladne premiešame.

 

 

Nakoniec dochutíme podľa chuti soľou a korením.

Podávame k mäsovým jedlám a zemiakom.

Tento šalát je ideálny aj ako ľahká desiata k chlebu .

 

 

Táto nemecká obdoba uhorkového šalátu prekvapí výberom surovín .

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes