plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nový RECEPT na magický koláč: Na plech nalejte JEDNU zmes a získajte 5 vrstiev!

Ideálny recept na koláčik v prípade, keď potrebujete zachrániť na poslednú chvíľu.

Magická delikatesa – do formy nalejete zmes a z jednej vrstvy máte po upečení rovno päť!

 

 

Famózny recept na viacvrstvový makový koláčik z youtube kanála Sašina Kuhinja.

Potrebujeme:

75 g masla

100 g bielej čokolády

5 vajec

150 g kryštálového cukru

vanilkový cukor (voliteľné)

5 PL vody

100 g hladkej múky

štipku soli

kôru z jedného citróna

200 g jemne mletého maku

1 PL rumu (voliteľné)

6 dcl mlieka

2 PL citrónovej šťavy

štipku soli

Postup:

V rajnici roztopíme maslo na strednom ohni.

Rajnicu zložíme z varnej dosky, pridáme čokoládu a metličkou miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Do hlbokých misiek rozdelíme vajcia na bielky a žĺtky.

Do misky so žĺtkami pridáme cukor, vanilkový cukor a metličkou vymiešame.

 

 

Potom pridáme studenú vodu a dôkladne premiešame.

Do vajíčkovej zmesi pridáme vlažnú roztopenú čokoládu (nesmie byť horúca) a zamiešame.

 

 

Cez sitko preosejeme do misky múku a pridáme soľ.

Potom nastrúhame citrónovú kôru a všetko spolu zmiešame.

 

 

Do zmesi nasypeme 100 g maku, premiešame, pridáme zvyšok.

Opäť dôkladne vymiešame.

 

 

Pridáme rum a 3 dcl studeného mlieka.

Zamiešame, pridáme ďalšie 3 dcl mlieka a premiešame.

 

 

K bielkom pridáme 2 PL citrónovej šťavy a štipku soli.

Mixérom vyšľaháme 3-4 minúty na maximálnej rýchlosti.

 

 

Makovú zmes pridáme do misky s bielkami.

A špachtľou jemne premiešame.

Formu na pečenie vymastíme maslom a nalejeme zmes.

 

 

Formu vložíme do rúry.

A pečieme hodinu pri teplote 160°C (horný/spodný ohrev).

Po upečení necháme koláč vychladnúť pol hodinu pri izbovej teplote.

 

 

Potom koláč prekryjeme, vložíme do chladničky.

A necháme vychladnúť minimálne 2 hodiny (najlepšie cez noc).

A môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes